Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ovocie mnohých rokov práce v tichosti. Cucurella sa teší z pozície v reprezentácii Španielska

Cururella (vpravo) v akcii proti Wirtzovi.
Cururella (vpravo) v akcii proti Wirtzovi.Reuters
Obranca Marc Cucurella (25) je doposiaľ jedným z najžiarivejších článkov španielskej reprezentácie na Eure 2024. Za svoje výkony vďačí kvalitnej pracovnej morálke počas neúspešného pôsobenia v Chelsea.

Cucurella, ktorý sa pripravuje na semifinálový súboj s Francúzmi, povedal, že je hrdý na to, že počas dvoch turbulentných sezón v západnom Londýne ťažil z tvrdej driny.

"Nezáleží na tom, či to bude skôr, alebo neskôr, ak sa o vás hovorí, je to dobré. To, čo sa deje, je ovocím mnohých rokov práce v tichosti," uviedol.

Cucurella (vľavo) v súboji s Kaiom Havertzom
Cucurella (vľavo) v súboji s Kaiom HavertzomTASR

"Nikto mi nič nedal zadarmo, takže som teraz veľmi šťastný. Vedel som, že ak budem tvrdo pracovať a dám do toho všetko, môže to prísť. Je to sen byť tu, veľa ľudí by dalo všetko za to, aby mohli byť tam, kde som ja. Zostáva ešte pár krokov. Ak v nedeľu nebudeme hrať vo finále, nebude to dobré. Musíme vynaložiť úsilie, aby sme sa tam dostali," doplnil bek The Blues.

Cucurellovo pôsobenie na ME je obrovským obratom pre hráča, ktorý sa po svojom príchode na Stamford Bridge pred dvoma rokmi za 62 miliónov libier z Brightonu trápil. Po neúspešnej prvej sezóne a zraneniami poznačenom začiatku tej druhej mal pomerne kvalitný záver ročníka.

Práve to ho nasmerovalo k zaradeniu do tímu Španielska na EURO, pričom tréner Luis de la Fuente ho prekvapivo radí pred Grimalda. Keďže pravý obranca Carvajal vynechá utorňajší zápas proti Francúzsku pre suspendáciu, Cucurellova univerzálnosť by pre Španielov mohla byť užitočná.

"Vo svojej kariére som musel vyskúšať od všetkého trochu. Veľmi mi to pomohlo, aby som vedel, ako útočiť, pretože som hral aj ofenzívnejšie. Moja pozícia je ľavý bek. V Chelsea som vzhľadom na okolnosti musel hrať na pravej strane. Ale nech budem hrať kdekoľvek, budem sa snažiť odviesť čo najlepší výkon, pretože dôležité je víťazstvo," vravel odhodlane.

"Sme skupina hráčov, ktorá pre svojich kolegov odovzdá všetko, a to je jedno z tajomstiev. Myslím si, že sme vytvorili skvelú partiu. Máme mix veteránov a veľmi mladých futbalistov, vďaka tomu je to všetko veľmi príjemné, kľúčom je byť ako rodina. Možno nemáme superhviezdy, ale ako tím sme dobrí, darí sa nám a dúfam, že to tak zostane aj naďalej," vyjadril sa Cucurella.

Španielsko - Francúzsko (utorok, 21:00)

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!