Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Palmerovi som povedal, že mi prihrá a dám gól, prezradil autor víťazného zásahu Watkins

Watkins mal po zápase dôvod na veľkú radosť.
Watkins mal po zápase dôvod na veľkú radosť.ANP
Iba 10 minút po príchode na ihrisko potreboval Ollie Watkins (28) na to, aby futbalistom Anglicka po prihrávke Colea Palmera (22) zariadil postup do nedeľného finále ME proti Španielsku. Útočník Aston Villy v semifinále s Holandskom s vypršaním základnej hracej doby dokonal obrat. V rozhovore pre ITV Sport prisahal na svoj život, že Palmerovi pred spoločným striedaním povedal, nech mu prihrá, pretože dá gól.

Watkins sa predtým na turnaji v Nemecku predstavil v skupinovej fáze len na približne 20 minút proti Dánsku a štyri zápasy strávil na lavičke náhradníkov. Proti Holandsku ho tréner Gareth Southgate poslal do hry spolu s Palmerom v 81. minúte namiesto kapitána Harryho Kanea a Phila Fodena.

"Týždne som na túto chvíľu čakal. Stálo ma veľa úsilia, aby som sa dostal tam, kde som teraz. Som nadšený. Prisahám na svoj život, že som Palmerovi povedal, že mi dnes prihrá a ja dám gól. Lepší pocit som nikdy nemal," vyhlásil Watkins.

Zostrih zápasu Holandsko - Anglicko.
TV Markíza

Albion neprehral ani v šiestom zápase na turnaji, ​​hoci v každom z troch stretnutí vyraďovacej fázy proti Slovensku, Švajčiarsku i Holandsku prehrával. "Vypočuli sme si veľa kritiky, ale sme vo finále a na ničom inom nezáleží. Vieme sa otriasť. Zdá sa, že nás nakopne, keď prehrávame," mienil strelec postupového zásahu..

Southgate mal pri striedaní šťastnú ruku. "Najdôležitejšie je, že sú všetci hráči pripravení naskočiť do hry. Z hľadiska energie sme cítili, že náš tlak začal trochu upadať, Harry navyše schytal koňara. Ollie vie dobre napádať a zabiehať za obranu. Pripadalo nám to ako dobrý moment, keď ho tam poslať. Som za Ollieho šťastný ako blcha, že sa mu naskytla táto chvíľa,“ uviedol skúsený kouč.

Watkins si vyslúžil pochvalu aj od Kanea, ktorý v 18. minúte z penalty odpovedal na vedúci gól Xaviho Simonsa. "Bavíme sa o tom, aby sme boli pripravení. V tomto sme veľký tím. Keď ide o všetko, dostanete možno päť minút, možno minútu, ale aj tak môžete zápas ovplyvniť, môžete nám vyhrať turnaj. Ollie čakal, bol trpezlivý. To, čo predviedol, bolo mimoriadne. Zaslúži si to,“ povedal útočník Bayernu Mníchov.

Anglicko druhýkrát za sebou postúpilo na ME do finále, čo predtým dokázali iba Nemecko, Rusko a Španielsko. Pred troma rokmi Southgateov výber podľahol v londýnskom finále na penalty Talianom.

Holandsko - Anglicko 1:2

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!