Portugalsko vyhralo zaslúžene. Pred Gruzínskom urobím zmeny, priznal tréner Hašek

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Portugalsko vyhralo zaslúžene. Pred Gruzínskom urobím zmeny, priznal tréner Hašek

Hašek bol po zápase nahnevaný, že jeho tím neudržal cennú remízu.
Hašek bol po zápase nahnevaný, že jeho tím neudržal cennú remízu.Profimedia
Tréner českých futbalistov Ivan Hašek (60) neskrýval, že ho prehra s Portugalsom po góle inkasovanom v nadstavení na úvod ME v Nemecku veľmi štve. Skúsený kouč ocenil, že jeho zverenci dostali favorita do úzkych. Zároveň mal však k výkonu predovšetkým v prvom polčase značné výhrady. Na tlačovej konferencii uviedol, že v ďalšom stretnutí skupiny F v sobotu s Gruzínskom urobí zmeny v základnej zostave.

Provod nečakane poslal český tím do vedenia v 62. minúte, ale potom si Hranáč strelil vlastný gól a striedajúci Conceição v druhej minúte nadstaveného času skóre otočil. "Keď to poviem slušne, po tom druhom góle som bol naštvaný. Veľmi. Ak je to v 90. minúte s jedným z najlepších tímov sveta 1:1 a nedotiahnete to, je to veľká škoda," povedal Hašek.

"Na druhú stranu som len rád, že sme dostali Portugalcov do stavu, že s nami mali problémy. Ukazovali, že zdržiavame, zrazu dali gól a začali ležať. Myslím, že si vydýchli, že zvíťazili. Mám pocit, že sú šťastní, že nás majú za sebou. Veľmi sme im to sťažili. Musím priznať, že Portugalci boli lepší a vyhrali zaslúžene," uviedol tréner, ktorý prevzal české mužstvo v januári a v piatom tohtoročnom zápase s ním prvýkrát nezvíťazil.

Kormidelník Česka uznal, že hlavne v prvej polovici jeho zverenci pôsobili až veľmi pasívnym dojmom. "V obrannej fáze sme ich celkom nepúšťali do nejakých vyložených šancí okrem jednej. Defenzíva ako tak fungovala, aj keď bola až veľmi hlboko. Bohužiaľ, kvalita súpera nás tam dostala. Ako sme bránili, tak všetci pracovali pre tím v defenzíve a už nám neostávali sily, keď sme získali loptu. V prvej polovici to nebol vôbec dobrý výkon, v druhej to už malo celkom grády, ale prehrali sme," ľutoval kouč.

V závere prvého polčasu si chytil koleno kapitán Tomáš Souček, ktorý mal zdravotné problémy už pred ME, ale zápas dohral. "Tomáš je srdciar. V tejto chvíli nemám správu od doktorov, že by nejaký hráč mal zdravotné problémy, čo je pre nás dôležité," vyhlásil Hašek.

Zostrih zápasu Portugalsko - Česko.
TV Markíza

Na pozíciu ofenzívnejšie ladeného stredného stredopoliara nakoniec nečakane nasadil plzenského Pavla Šulca z Plzne, ktorý absolvoval súťažný debut za národný tím. "Je to mladý a perspektívny hráč, veľmi pracovitý. Videli ste, koľko toho odbehal smerom dopredu aj dozadu. Jeho aktivita je neskutočná, museli sme ho potom striedať pre kŕče. Určite je to hráč budúcnosti," podotkol tréner.

Jeho zverenci sa z Lipska presunú späť na základňu do Hamburgu, kde ich v sobotu bude čakať kľúčové stretnutie o postup s Gruzínskom, ktoré na úvod skupiny podľahlo Turecku 1:3. "Chvíľku som videl, bol to zápas hore dole. Mali sme na tom stretnutí svojich ľudí a musíme sa na zápas dobre pripraviť. Gruzínsko je kvalitný tím a má veľké individuality. Musíme dať hlavu hore a tiež sa aj zlepšiť," priznal.

Niektorí striedajúci hráči si podľa kouča vypýtali základnú zostavu na sobotu. Najprv v 60. minúte útočníkov Patrika Schicka s Jánom Kuchtom nahradili Ondřej Lingr s Mojmírom Chytilom, potom prišli na trávnik Antonín Barák s Petrom Ševčíkom a na posledné sekundy Tomáš Chorý.

"Obaja striedajúci hráči (Chytil a Lingr) sú draví, schopní roztrhať súpera. Je pravda, že aj Tonda Barák s Petrom Ševčíkom sa dostali do hry, podržali loptu v správny okamih. Máme teraz štyri dni na to, aby sme sa pripravili na ďalší zápas. K nejakým zmenám dôjde," uviedol Hašek.

Portugalsko - Česko 2:1

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!