Posledné tri zápasy s Anglickom: Lobotkov gól vo Wembley, Lallanova dýka a remíza na ME 2016

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Posledné tri zápasy s Anglickom: Lobotkov gól vo Wembley, Lallanova dýka a remíza na ME 2016

Lobotka v úvode zápasu umlčal slávny štadión v Londýne.
Lobotka v úvode zápasu umlčal slávny štadión v Londýne.Profimedia
Slovákov čaká na ME 2024 osemfinálový duel s favorizovanými Angličanmi. Skúsenosť zo zápasu proti tomuto súperovi na európskom šampionáte už majú spred ôsmich rokov. Okrem tohto súboja sa s daným protivníkom stretávali iba v rámci kvalifikácií a v jednom prípade aj v priateľskom meraní síl. Ako dopadli posledné tri stretnutia oboch národných tímov?
Preview zápasu Anglicko - Slovensko.
Flashscore

Anglicko - Slovensko 2:1 (4. september 2017)

Doposiaľ posledným stretom Angličanov so Slovákmi bol duel kvalifikácie na majstrovstvá sveta 2018. Septembrový súboj hostil slávny štadión Wembley. Reprezentanti Albionu sa pred týmto vystúpením mohli pochváliť skvelou sériou - v kvalifikačných zápasoch MS aj ME neprehrali celkovo osem rokov a na domácom trávniku až 10.

Už v tretej minúte však všetkých prítomných šokoval Stanislav Lobotka, ktorý sa presadil po šikovnej prihrávke vzduchom od Adama Nemca. Favorit sa dočkal vyrovnania o niečo viac ako polhodinu po inkasovanom zásahu, keď po rohovom kope Rashforda rozvlnil sieť Dier. Po asistencii na vyrovnávajúcu trefu sa útočník Manchestru United zapísal aj na listinu strelcov - v 59. minúte prekonal Dúbravku strelou z 20 metrov a rozhodol o konečnej podobe výsledku.

Z aktuálneho výberu kouča Calzonu sa na zápasovej súpiske vtedy objavili Dúbravka, Pekarík, Škriniar, Lobotka, Duda, Gyömbér, Hrošovský, Kucka a i terajší člen realizačného tímu Marek Hamšík. Posledný menovaný po meraní síl uviedol: "Škoda. Mohli sme dosiahnuť dobrý výsledok. Začali sme dobre, Angličania však prebrali iniciatívu a otočili to. Myslím si, že sa nemusíme za predvedený výkon hanbiť." 

Slovensko - Anglicko 0:1 (4. september 2016)

Presne rok pred predstavením vo Wembley privítali Slováci káder Three Lions na svojej pôde. Dejiskom kvalifikačného súboja bol Štadión Antona Malatinského v Trnave. Ako prvý smeroval do zápisu o stretnutí Martin Škrtel, keď v 25. minúte videl žltú kartu za hru lakťom proti Kaneovi, ktorý však zákrok slovenského kapitána očividne prifilmoval a až po chvíli si uvedomil, že by asi mal spadnúť na zem.

Tento moment sa ukázal ako osudný tesne pred uplynutím hodiny hry, líder domácej obrany po ďalšom súboji s Kaneom pristúpil útočníkovi nohu a videl druhú žltú kartu. Tá však mala byť udelená za nevinný zákrok tesne predtým. Sokoli sa dlho držali aj o jedného muža menej, až kým sa o slovo v 95. minúte neprihlásil Lallana a zarmútil prítomných divákov rozhodujúcim zásahom.

”Bol to veľmi náročný súper. Prvý polčas bol podľa mojich predpokladov. Perfektne sme pokryli celú šírku ihriska, súpera sme nepustili do žiadnej šance. V druhom sme chceli viac, no škoda vylúčenia Škrtela. Som presvedčený, že nebyť presilovky, protivník by si šancu nevypracoval, to skôr my. V oslabení sme boli pod silnejúcim tlakom, chlapci síce hrdinsky s podporou perfektného publika odolávali, ale druhú remízu s Angličanmi za tri mesiace sme nezopakovali. Škoda, taký je futbal,” zhodnotil reprezentačný tréner Ján Kozák.

Slovensko - Anglicko 0:0 (20. jún 2016)

Zatiaľ jediným súbojom oboch národných mužstiev na veľkom turnaji bol zápas v rámci ME 2016. Na francúzskom šampionáte sa Slovensko a Anglicko stretli na záver skupiny B v Saint-Étienne. Úvod priniesol rozbitý nos Petra Pekaríka, o čo sa postaral Bertrand, no španielsky rozhodca Velasco to kartovým trestom neocenil.

Taktovka zápasu bola jasne v rukách Albionu, slovenský oponent nabehal množstvo kilometrov bez lopty. Od inkasovania zachránil svoj tím Škrtel, ktorý vykopával loptu smerujúcu do prázdnej brány. Živší a sebavedomejší Angličania však svoju dominanciu na zásah nevyužili. Zrodila sa tak bezgólová remíza, po ktorej zverenci kormidelníka Kozáka obsadili v skupine tretie miesto a postúpili do osemfinále.

"Získali sme veľmi dôležitý bod, ktorý sme chceli. Celá defenzíva podala fantastický výkon. Bránili sme všetci jedenásti a nedostali sme gól, čo je veľké plus aj do budúcnosti, prospieva to sebavedomiu. Bolo dôležité neprehrať, zvládli sme to. Vieme, akí sú Angličania kvalitní. Potvrdili, že s loptou sú veľmi silní. Určite mali viac z hry, ten bod sme si však za bojovnosť zaslúžili," okomentoval cenný výsledok Vladimír Weiss mladší.

Výsledky ostatných duelov Angličanov so Slovákmi.
Výsledky ostatných duelov Angličanov so Slovákmi.Flashscore

Anglicko - Slovensko (18:00)

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!