Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Posledné tri zápasy s Ukrajinou: Režisér Rusnák, sporná penalta i gól Štetinu

Rusnák zažil proti Ukrajine pamätné reprezentačné vystúpenie.
Rusnák zažil proti Ukrajine pamätné reprezentačné vystúpenie.Profimedia
Po krásnom vstupe do európskeho šampionátu v Nemecku, ktorý si slovenská futbalová reprezentácia zabezpečila triumfom nad Belgickom, čaká zverencov trénera Francesca Calzonu (55) druhé predstavenie v skupine E. Súperom Slovákov budú ich východní susedia z Ukrajiny. Aké výsledky sa zrodili v ostatných troch vzájomných stretoch týchto národných tímov?

Slovensko - Ukrajina 4:1 (16. november 2018)

Doposiaľ posledným meraním síl Slovenska s Ukrajinou bol duel v Lige národov divízie B, ktorý v novembri 2018 hostil Štadión Antona Malatinského. Stretnutie bolo ďalším predstavením oboch mužstiev v skupine 1 - šesťbodoví Ukrajinci zavítali na pôdu súpera, ktorý mal na konte dve prehry.

Z aktuálnej nominácie kouča Calzonu sa vo vtedajšom výbere kormidelníka Pavla Hapala nachádzali mená ako Dúbravka, Pekarík, Škriniar, Hancko, Kucka, Bero, Duda, Hrošovský, Vavro a Rodák. Mužom zápasu sa však stal hráč, ktorý momentálne nie je na Eure v Nemecku, ale v zámorskej MLS.

Pri jednoznačnom triumfe sa režisérskej taktovky ujal Albert Rusnák - gólové skóre otvoril už v 6. minúte, pri zásahu na 3:1 potom asistoval Zreľákovi a napokon si prihrávku pripísal aj pri štvrtej rane z produkcie Maka, prsty nemal len pri trefe Kucku. Aj vďaka jeho bilancii 1+2 sa Slováci bodovo dotiahli na druhé Česko.

Rusnák v súboji s Ukrajinou produktívne zažiaril.
Rusnák v súboji s Ukrajinou produktívne zažiaril.Profimedia

"Chceli sme sa naladiť pred zápasom s Čechmi, v ktorom pôjde o všetko. Podali sme dobrý výkon smerom dopredu aj dozadu. Všetci odviedli takú robotu, akú od nás chcel tréner. Hral som na tomto poste pod Hapalom aj v dvadsaťjednotke, s voľnosťou chodiť do stredu a v defenzíve si pokryť svoju stranu. Teraz si ešte môžeme užiť víťazstvo, ale od zajtra sa už musíme pripravovať na zápas s Českom, pretože keď ho nevyhráme, akoby sa toto víťazstvo anulovalo," vravel Rusnák netušiac, že o tri dni jeho tím v Prahe podľahne Čechom 0:1.

Ukrajina 1:0 Slovensko (9. september 2018)

Pred trnavským víťazstvom sa Slováci stretli s rovnakým protivníkom aj pri vstupe do Ligy národov. Súboj hraný vo Ľvove priaznivcov gólových hodov nepotešil. Na presný zásah si diváci museli počkať až do 80. minúty, radosť z neho mali domáci.

Na listine strelcov nakoniec bolo len jediné meno - Andrij Jarmolenko. Útočník West Hamu sa presadil zo sporne nariadeného pokutového kopu po diskutabilnom faule obrancu Škriniara. Svojich krajanov potešil trojbodovým gólom, ktorým mužstvo nadviazalo na cennú výhru nad Českom a ostalo na čele skupiny.

"Stretli sa dve kvalitné mužstvá. Chlapcom nemôžem nič vyčítať, akurát škoda, že sme niektoré veci v prvom polčase nedotiahli vo finálnej fáze do gólu. V úseku hry, keď sme chceli dominovať, prišla penalta, ktorou sme prehrali. Bol to remízový zápas, skončil sa našou prehrou. Sme nešťastní a sklamaní," okomentoval priebeh merania síl reprezentačný kouč Ján Kozák.

Zápas Ukrajiny so Slovenskom bol aj duelom trénerov Ševčenko - Kozák.
Zápas Ukrajiny so Slovenskom bol aj duelom trénerov Ševčenko - Kozák.Profimedia

Ukrajina - Slovensko 2:1 (10. november 2017)

Rok pred tesnou prehrou v ukrajinskom Ľvove cestoval národný tím Slovenska do rovnakého dejiska na priateľský zápas. Aj v ňom sa presadil už spomenutý Jarmolenko, no ešte takmer polhodinu predtým sa to podarilo aj Lukášovi Štetinovi. Stopér dosledoval loptu letiacu zo štandardnej situácie, využil chybu brankára Pjatova a pohotovo dorazil. Polčasový rezultát znel 1:1.

Deväť minút po zmene strán sa hostitelia dostali do vedenia vďaka zásahu Konopljanku. Ako sa neskôr ukázalo, vtedajší hráč Schalke sa stal autorom víťazného gólu a výber Ševčenka sa tešil z výhry.

Výsledky ostatných stretov Slovenska s Ukrajinou.
Výsledky ostatných stretov Slovenska s Ukrajinou.Flashscore

"Ukrajina vyhrala zaslúžene, za chyby sa platí. Síce sme viedli, ale potom nás domáci zatlačili a otočili skóre. Prípravné zápasy sú však na skúšanie a tréner videl v akcii viacero hráčov," zhodnotil Marek Hamšík.

"Začali sme veľmi dobre, dali sme gól po štandardke. Ukrajina má svoju kvalitu. Prehrali sme si to vlastnými chybami, aj o tom je futbal," uviedol po zápase Milan Škriniar.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!