EURO 2024: Postupové šance Gruzínska stále žijú, proti Portugalsku sa pokúsi o senzáciu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Postupové šance Gruzínska stále žijú, proti Portugalsku sa pokúsi o senzáciu

Gruzínci by chceli šokovať svet.
Gruzínci by chceli šokovať svet.Profimedia
Futbalisti Portugalska si už pred záverečným kolom skupinovej fázy ME v Nemecku zaistili prvú priečku v F-skupine a postup do osemfinále. V stredajšom zápase proti Gruzínsku tak môžu nechať odpočívať viaceré opory. Naopak, ich súper a debutant na Eure by sa v prípade víťazstva mohol kvalifikovať medzi 16 najlepších.

Portugalčania už v kvalifikácii potvrdili, že na európskom šampionáte budú patriť k ašpirantom na titul. Vyhrali všetkých 10 zápasov a inkasovali len dva góly, oba od slovenských futbalistov. Na Eure zdolali Čechov 2:1 a Turecko 3:0.

"Dali sme päť gólov v dvoch zápasoch, čo je dobrá vizitka, no ja by som chcel vyzdvihnúť defenzívnu prácu celého tímu. V obrane pôsobíme konsolidovane, nepúšťame súperov do šancí a to nám dáva veľké príležitosti v každom stretnutí bojovať o víťazstvo. Mužstvo je jednotné, sme jedna kamarátska partia. Verím, že si toto nastavenie udržíme aj v zápase s Gruzínskom, ktoré podalo v prvých dvoch dueloch sympatické výkony. Ukázalo, že má vo svojom strede technických hráčov," uviedol brankár Diogo Costa.

Preview zápasu Portugalsko - Gruzínsko.
Flashscore

Gruzínci sú v tabuľke na štvrtom mieste so ziskom jedného bodu a s horším skóre ako Česi. Ak chcú postúpiť do osemfinále, musia Portugalcov zdolať. "Keď nám do skupiny vyžrebovali Portugalsko, môj syn bol nadšený. Myslím si, že je najväčší fanúšik Cristiana Ronalda na svete. Ja som až tak rád nebol, pretože Portugalsko považujem za jedno z najlepších mužstiev na svete. Pokúsime sa o nemožné, no bez ohľadu na výsledok už teraz sme dokázali, že vieme hrať futbal," povedal Francúz Willy Sagnol, ktorý prevzal kormidlo gruzínskej reprezentácie po Slovákovi Vladimírovi Weissovi a dokázal s ním postúpiť na prvý veľký turnaj.

Veľkou oporou Gruzíncov je brankár Giorgi Mamardašvili, ktorý najmä proti Čechom držal svoj tím nad vodou. "Získali sme historický bod, ktorý nám môže dodať sebavedomie. Vieme, o čo hráme. Portugalci sú obrovskí favoriti, ale my môžeme našim fanúšikom sľúbiť, že pôjdeme nadoraz a uvidíme, čo sa stane," povedal gólman.

Gruzínsko - Portugalsko (21:00)

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!