Potrebná je regenerácia, tvrdí Hamšík pred duelom s Anglickom. Počíta aj s možnosťou rozstrelu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Potrebná je regenerácia, tvrdí Hamšík pred duelom s Anglickom. Počíta aj s možnosťou rozstrelu

Hamšík má s Anglickom skúsenosti aj ako hráč.
Hamšík má s Anglickom skúsenosti aj ako hráč.TASR
Asistent trénera slovenských futbalistov Marek Hamšík (36) počíta s možnosťou, že osemfinálový zápas môže rozhodnúť až jedenástkový rozstrel. Sokolov čaká v boji o štvrťfinále na ME Anglicko, s ktorým sa stretnú v nedeľu o 18:00 v Gelsenkirchene. Albion síce vyhral C-skupinu, no v troch zápasoch strelil len dva góly a inkasoval o jeden menej.

Hamšík pripomenul, že tím sa momentálne pripravuje najmä prostredníctvom videí. Hráči majú medzi zápasmi len štyri dni a podpisuje sa na nich koniec sezóny. "Myslím si, že by sme si mali nejakú tú jedenástku kopnúť. Tie zápasy môžu ísť až do 120. minúty a chalani musia aj preto naozaj regenerovať," povedal Hamšík, ktorý plní v tíme trénera Francesca Calzonu aj funkciu manažéra.

"Máme o dosť menej času ako pred predošlým zápasom. Urobili maximum v tom, že chalani dostali vo štvrtok voľno. Fyzické aj psychické napätie bolo veľké a zaslúžili si to. Na programe bol len ľahký tréning, nech chalani regenerujú. Sme na konci sezóny a veľmi už trénovať nemôžeme," vysvetlil bývalý kapitán slovenskej reprezentácie.

V reprezentácii odohral 138 zápasov, čo je národný rekord. K jeho prekonaniu je pomerne blízko Peter Pekarík so 129 stretnutiami. Tridsaťsedemročný pravý obranca odohral doposiaľ všetky tri zápasy a na šampionáte prekonáva očakávania.

Anglicko je jednoznačným favoritom.
Anglicko je jednoznačným favoritom.Flashscore

"Rekordy sú na to, aby boli prekonávané. Prajem mu to, ja budem mať to, že som bol prvý. Je neskutočné, čo predvádza. Je to veľký profesionál a v klube hrá počet zápasov, ktoré sa dajú možno spočítať na jednej ruke. Keď však príde do reprezentácie, hrá celé zápasy a jeho čísla sú jedny z najlepších. Je neuveriteľné, ako je nastavený a môže byť vzor pre mnohých mladých hráčov," povedal Hamšík ohľadom Pekaríka.

Obaja boli súčasťou tímu, ktorý na ME 2016 uhral s Anglickom postupovú remízu 0:0: "Ten duel si pamätám, bol to historický moment, dokázali sme remizovať s Anglickom. Vždy sa o nich píše, že teraz je ten správny čas a od tohto tímu čakajú všetci veľké veci."

Slovenský tím neskrýva pred osemfinále postupové ambície. V tomto duchu sa nechal počuť okrem Calzonu aj brankár Martin Dúbravka. Ich slová potvrdil aj Hamšík a pripomenul, že Slovensko disponuje pred náročným zápasom celým 26-členným tímom.

"Je naozaj skvelé, že tu máme k dispozícii 26 najlepších hráčov Slovenska, ale chcem ich mať všetkých zdravých. Boli nejaké problémy s Dávidom Hanckom, ale sme radi, že to ustál, dal sa dokopy a je k dispozícii. Čaká nás náročný zápas, poďme do toho a urobme historický moment pre Slovensko," dodal Hamšík.

Vzájomné zápasy oboch tímov.
Vzájomné zápasy oboch tímov.Flashscore

Slováci postúpili do vyraďovacej fázy na veľkom turnaji tretíkrát. Naposledy sa im to podarilo na ME 2016, keď v boji o štvrťfinále nestačili na Nemcov 0:3. S Angličanmi sa naposledy stretli pred takmer siedmimi rokmi. V kvalifikácii na MS 2018 vtedy prehrali vo Wembley 1:2.

Anglicko - Slovensko (nedeľa, 18:00)

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!