Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pre Martíneza je dôležitá taktická flexibilita. Po prvenstve v skupine chce hráčov rotovať

Portugalsko sa v Nemecku dostáva do formy.
Portugalsko sa v Nemecku dostáva do formy.Reuters
Tréner Portugalska Roberto Martínez (50) bol spokojný s tým, ako jeho tím v sobotu dominoval pri víťazstve 3:0 nad Tureckom, a vyjadril presvedčenie, že jeho zverenci sú pripravení na osemfinále Eura po tom, ako si zabezpečili prvé miesto v skupine F.

Turecko - Portugalsko 0:3

Napriek tomu, že Martínez čelil kritike po triumfe proti Česku, teraz uviedol, že si nemyslí, že jeho tím podal v úvodnom dueli zlý výkon. To všetko vzhľadom na to, že išlo o podobný výkon ako proti Turkom, pričom o výsledku rozhodli okolnosti.

Portugalsko sa muselo veľmi snažiť, aby Čechov zdolalo 2:1 zásahom v nadstavenom čase, čo vyvolalo otázky o Martínezovom mužstve, ktoré prišlo do Nemecka ako jeden z favoritov.

"Myslím si, že naša hra bola na rovnakej úrovni ako v prvom zápase. Je pre nás veľmi dôležité, aby sme si udržali solídnu úroveň. Rozdiel je v tom, že sa nám podarilo skórovať skôr, čo nám umožnilo hrať pokojnejšie a uvoľnenejšie," povedal Martínez na tlačovej konferencii po sobotňajšom víťazstve.

Zostrih zápasu Turecko - Portugalsko.
TV Markíza

"Po tom, čo sme strelili prvý gól, sa zmenilo to, že hrať potrebovalo Turecko. Je dôležité začať dobre. Sústredili sme sa na obranu a lepšie sme kontrolovali hru. Bolo veľmi dôležité, aby sme im zabránili skórovať."

Martínez upustil od systému použitého v úvodnom stretnutí, teda nasadenia troch stredných obrancov, a vrátil sa k defenzívnej štvorici. Následne poznamenal, že zostane flexibilný a súpera chce držať v napätí.

"Je dôležité vyvážiť naše množstvo individuálnych talentov. Najlepší spôsob, ako to urobiť, je byť takticky flexibilný. Mať flexibilitu v reprezentácii je ťažké, preto si myslím, že je skvelé, že máme dostatočne talentovaných hráčov, ktorí môžu zastávať rôzne úlohy podľa situácie a súpera."

Situácia v skupine F.
Situácia v skupine F.Flashscore

Keďže víťazstvo zabezpečilo Portugalsku postup do vyraďovacích bojov z prvej priečky, Martínez pripustil, že v poslednom dueli skupinovej fázy v stredu proti Gruzínsku základnú zostavu obmení.

"Zabezpečenie prvenstva je výborné, pretože v šatni máme veľa hráčov, ktorí si zaslúžia hrať. Musíme im dať príležitosť, aby ukázali, čo v nich je. Počas turnaja je v tíme potrebné vytvoriť konkurenčné prostredie. Bol som veľmi spokojný s prístupom a s tým, ako hráči ukázali, že rastieme zápas za zápasom. Je dobré vidieť pokrok a slušnú úroveň hry v dvoch po sebe idúcich dueloch. Cítim, že sme pripravení na vyraďovacie boje," uzavrel Martínez.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!