Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pre nestranných fanúšikov to bude krásny zápas, vraví Martínez pred duelom s Českom

Roberto Martínez počas tréningu Portugalska.
Roberto Martínez počas tréningu Portugalska.AFP
Tréner portugalských futbalistov Roberto Martínez (50) očakáva v úvodnom zápase majstrovstiev Európy proti Česku krásne predstavenie pre nestranných fanúšikov. Španielsky kouč na tlačovej konferencii povedal, že sa mu už dlhšie páči štýl hry utorňajšieho súpera. Zároveň odmietol, že by kapitána Cristiana Ronalda (39), ktorý je na klubovej scéne v Saudskej Arábii, nominoval len na základe zásluh.

Portugalsko - Česko (21:00) + audiokomentár

"Myslím, že český štýl hry je veľmi jasný. Hral som proti nim trikrát. Môžu hrať v rôznych rozostaveniach, ale ich štýl sa mi dlhodobo páči. Veľa pressujú, vysoko napádajú, riskujú. Chcú strieľať góly, hrajú jednoducho na víťazstvo," povedal Martínez v dejisku duelu.

"Tomáš Souček mal skvelú sezónu v Anglicku, Patrik Schick vyhral nemeckú ligu, sú to naozaj dobrí hráči. Majú veľký vplyv na hru českého tímu. Myslím si, že to bude krásny zápas pre nestranných fanúšikov," nadviazal šéf portugalskej lavičky, ktorý sa s českou reprezentáciou stretol ešte ako tréner Belgicka, keď zaknihoval bilanciu dve výhry a jedna remíza.

Preview zápasu Portugalsko - Česko.
Flashscore

Jeho súčasní portugalskí zverenci boli pred piatkovým začiatkom Eura štvrtým najväčším favoritom turnaja. "Tím je pripravený, ale ešte nie sme na maxime. Mali by sme sa tam dostať a byť najsilnejší po troch zápasoch v skupine. Musíme veriť, musíme snívať (o titule). Potrebujeme však aj zodpovednosť, aby sme hrali dobre. Prvý súboj ukáže, či sme pripravení," vraví Martínez.

Podľa očakávania o zostave neprehovoril, prezradil iba, že chytať bude Diogo Costa. Ak nastúpi aj kapitán Ronaldo, rodák z Madeiry sa stane prvým hráčom, ktorý si zahrá na šiestom Eure.

"Ronaldo nie je v tíme za zásluhy, nikto sa tam nedostane pre meno. Je to jediný hráč, ktorý hral na piatich majstrovstvách Európy a teraz bude na šiestom. Jeho skúsenosti sú pre nás veľmi dôležité," zdôraznil 50-ročný lodivod.

Posledné vzájomné merania síl.
Posledné vzájomné merania síl.Flashscore

"Dokáže otvoriť obranu, zlomiť zápas. V kvalifikácii strelil 10 gólov a za klub dal 51 ďalších v 50 vystúpeniach. Jeho štýl sa v porovnaní s minulosťou trochu zmenil, ale je v tíme, pretože je platný," pokračoval Martínez, ktorý vedie Portugalčanov od januára 2023.

Jeho zverenci v generálke zdolali Írsko 3:0, no predtým prehrali s Chorvátmi 1:2. "Bol to pre nás veľmi dôležitý moment, aby sme pochopili, v čom sa musíme zlepšiť. Musíme si uvedomiť, že to bola len príprava, nemala takú dôležitosť ako súťažný zápas. Ak by som si mohol vybrať ideálny čas na ten zápas, bolo to práve vtedy. Dokázali sme sa z toho poučiť a teraz sme lepšie pripravení," uzavrel hlavný tréner Portugalska.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!