EURO 2024: Predbežná nominácia ďalšieho súpera Slovákov. Rumuni oznámili mená 28 hráčov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Predbežnú nomináciu predstavil ďalší súper Slovenska. Rumuni oznámili mená 28 hráčov

Rumunsko sa predstaví v skupine E.
Rumunsko sa predstaví v skupine E.Profimedia
Nominácia Rumunska na tohtoročný európsky šampionát je takmer hotová. Tréner Edward Iordanescu (45) do predbežného výberu zaradil 28 futbalistov, počas ďalšieho týždňa prídu o šancu zahrať si na podujatí v Nemecku dvaja hráči.

Rumuni sa na veľkej akcii predstavia po ôsmich rokoch a v základnej skupine si zmerajú sily s Belgickom, Slovenskom a Ukrajinou. Na trávniku by pri tom nemali chýbať ani dvaja hráči, ktorí sú veľmi dobre známi najmä českej futbalovej verejnosti, a to stredopoliar Stanciu a brankár Niță.

Prvý menovaný najprv dva roky hájil farby pražskej Sparty, netrvalo však dlho a vyskúšal si aj pôsobenie u mestského rivala zo Slavie. Vo farbách úradujúceho českého majstra bol jeho spoluhráčom spomínaný gólman Niță, ktorý si na Letnej odkrútil viac ako štyri sezóny.

Rumunsko tak bolo posledným do zbierky národných tímov zo skupiny E, ktorý oznámil svoju predbežnú nomináciu na majstrovstvá Európy 2024, tie odštartujú 14. júna večerným zápasom Nemecka so Škótskom.

Nominácia Rumunska pred ME 2024:

Brankári: Florin Niță (Gaziantep), Horațiu Moldovan (Atlético Madrid), Ștefan Târnovanu (FCSB), Răzvan Sava (CFR Cluj)

Obrancovia: Nicuşor Bancu (Universitatea Craiova), Andrei Burcă (Al-Okhdood), Ionuț Nedelcearu (Palermo), Adrian Rus (Pafos), Andrei Rațiu (Rayo Vallecano), Radu Drăgusin (Tottenham Hotspur), Bogdan Racovițan (Raków Częstochowa)

Stredopoliari: Nicolae Stanciu (Damac), Răzvan Marin (Empoli), Alexandru Cicâldău (Konyaspor), Ianis Hagi (Alavés), Dennis Man (Parma), Valentin Mihăilă (Parma), Marius Marin (Pisa), Darius Olaru (FCSB), Deian Sorescu (Gaziantep), Florinel Coman (FCSB), Adrian Șut (FCSB), Constantín Grameni (Farul Constanța)

Útočníci: George Puşcaca (Bari), Denis Alibec (Muaither), Denis Draguş (Gaziantep), Daniel Bîrligea (CFR Cluj)