Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Predstava založená na sebavedomí, hlási de la Fuente po zisku finále a velebí Yamala

De la Fuente oslavuje po semifinálovom víťazstve.
De la Fuente oslavuje po semifinálovom víťazstve.Reuters
Tréner Španielska Luis de la Fuente (63) vyzdvihol kvalitu a súdržnosť svojho tímu, ktorý v utorok zdolal Francúzsko a postúpil do finále Eura, pričom si nepripísal žiadne zásluhy a povedal, že to všetko bolo o neukojiteľnom hlade jeho hráčov po úspechu.

Španielsko - Francúzsko 2:1

De la Fuente povedal, že jeho tím má všestrannosť a vynikajúce individuálne kvality, ktoré keď sa spoja, vytvoria špeciálnu značku futbalu, ktorá sa ukáže v nedeľňajšom finále bez ohľadu na to, či súperom bude Anglicko alebo Holandsko.

"Naša predstava futbalu je založená na sebavedomí. To je to, čím sa chceme predviesť, chceme hrať podľa našich predností. Viem, že sme schopní hrať futbal, videli sme to počas celého turnaja," povedal novinárom.

"Hráči sú individuálne fantastickí, ale ponúkajú predovšetkým kolektívne výhody svojich kvalít... Vždy pracujú pre spoločné dobro, pre kolektívne úsilie, v tomto sú veľmi veľkorysí. Je to len ďalší znak toho, že je to hladný tím, ktorý sa chce stále zlepšovať."

Zostrih zápasu Španielsko - Francúzsko.
TV Markíza

Španielsko prehrávalo po skorom góle Francúza Randala Kola Muaniho, kým tínedžer Lamine Yamal v 21. minúte brilantným zásahom vyrovnal a o niekoľko minút neskôr pridal Dani Olmo druhý gól vo veľkolepom prvom polčase.

De la Fuente reagoval na kritikov, ktorí predtým spochybňovali niektoré jeho rozhodnutia a výber tímu, a pripomenul im, že svojich hráčov pozná lepšie ako ktokoľvek iný.

"Chcem, aby ste vedeli, že vás to možno prekvapí viac ako nás, pretože sme vedeli, aké máme možnosti. Poznám týchto futbalistov a rozhodujem sa na základe toho, ako veľmi ich poznám. Nie je to z rozmaru. Pýtali ste sa na tohto alebo tohto hráča, keď nepoznáte históriu nikoho z nich. Ja a realizačný tím ich poznáme, preto viem, že moji hráči môžu odovzdať oveľa viac, môžu sa zlepšiť a byť ešte lepší. Všetci vieme, koho myslím. Musíme sa o neho postarať," narážal de la Fuente na Lamineho Yamala.

"Chcem, aby pracoval s rovnakou pokorou, zostal nohami na zemi, aby sa stále zlepšoval, učil sa s rovnakým prístupom a s rovnakou profesionalitou, s rovnakou vyspelosťou, akú ukazuje na ihrisku. Vyzerá ako oveľa skúsenejší hráč, aby som bol úprimný. Teším sa z toho, že je v našom tíme, že je Španiel, že s ním počítame a dúfam, že sa z neho budeme môcť tešiť ešte dlhé roky," uzavrel de la Fuente.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!