EURO 2024: Prehru s Tureckom beriem na seba. Na rozhodcu sa nevyhováram, uviedol Barák

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prehru s Tureckom beriem na seba, vravel Barák po prílete do Prahy. Na rozhodcu sa nevyhovára

Barák videl v zápase s Tureckom dve žlté karty a musel ísť predčasne pod sprchy.
Barák videl v zápase s Tureckom dve žlté karty a musel ísť predčasne pod sprchy.Profimedia
Antonín Barák (29) po prílete českej futbalovej reprezentácie do Prahy z ME v Nemecku vzal prehru s Tureckom na seba. Stredopoliar Fiorentiny bol už v 20. minúte rozhodujúceho zápasu o postup vylúčený, národný tím skončil posledný v skupine a nepostúpil do osemfinále. Hráč novinárom povedal, že sa nechce vyhovárať na rozhodcu, pretože obe žlté karty dostal právom. O budúcnosti v národnom mužstve nechcel špekulovať.

Barák v zápase s Tureckom (1:2) zásadným spôsobom oslabil mužstvo, v rýchlom slede dostal od rumunského arbitra Istvána Kovácsa dve žlté karty a bol vylúčený. "Celému tímu som sa hneď ospravedlnil. Beriem to na seba, vôbec sa nechcem vyhovárať na rozhodcu," citoval server iDNES.cz Baráka z rozhovoru s novinármi po prílete z Hamburgu.

"Oba momenty boli posúdené správne podľa pravidiel. Jednoducho som to nezvládol. Urobil som obrovskú chybu, ktorou som potrestal nielen sám seba, ale aj tento skvelý tím, na ktorom mi veľmi záleží. To ma na tom mrzí asi najviac," doplnil tvorivý stredopoliar.

Zostrih zápasu Česko - Turecko.
TV Markíza

Prvú žltú kartu dostal v 11. minúte za držanie, ďalšiu potom za hrubé došliapnutie na súpera. "Prvá karta bola úplne zbytočná, to bola moja veľká chyba. Vôbec som po tom hráčovi nemal siahať. Aj keď rozhodca mi dohováral a kartu mi dal až po chvíľke, bola zaslúžená. Druhý moment už vyplynul z hry. To bol okamih, tam už som na to nejako zareagovať nemohol," vyhlásil Barák.

Odmietol, že by bol v zápase premotivovaný po tom, čo pre doznievajúcu ľahkú virózu v druhom stretnutí na turnaji pri remíze 1:1 s Gruzínskom naskočil až ako striedajúci hráč. "Cítil som sa výborne nastavený, cítil som aj skvelú energiu z tímu. Bohužiaľ, urobil som chybu, ktorá ma naozaj mrzí. Ale nemyslím si, že by to ovplyvnili nejaké udalosti pred zápasom," povedal reprezentant Česka.

Tréner Ivan Hašek vrátil Baráka do národného mužstva po tom, čo ho jeho predchodca Jaroslav Šilhavý prestal povolávať pre údajné porušenie tímových pravidiel. "Toto by som vôbec do toho nemiešal, či ho niekto vyradil, nevyradil. Vybrali sme najlepších hráčov, ktorých sme mali k dispozícii. Tondo je kreatívny, čo sme v tomto zápase potrebovali," podotkol kouč.

O svojej budúcnosti v reprezentácii nechcel Barák príliš špekulovať. "S pánom Haškom sme o tom trochu hovorili, ale ešte tomu necháme odstup. Určite sa k tomu vrátime. Teraz je to veľmi bolestivé pre všetkých. Viem, čo som urobil, veľmi ma to mrzí," povedal Barák. "Záleží predovšetkým na výkonnosti. Čo sa týka správania, tak sme so žiadnym hráčom nemali  problém," doplnil Hašek.

Česko - Turecko 1:2

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!