Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prezident Diallo nevidí dôvod na ukončenie zmluvy, Deschamps na lavičke Francúzska pokračuje

Deschamps vedie národný tím Francúzska od roku 2012.
Deschamps vedie národný tím Francúzska od roku 2012.Profimedia
Philippe Diallo, prezident Francúzskej futbalovej federácie, nevidí dôvod, prečo by tréner národného tímu Didier Deschamps (55) nemal dodržať zmluvu, ktorú má do majstrovstiev sveta 2026. Uviedol to pre denník L'Équipe po prehre 1:2 so Španielskom v semifinále majstrovstiev Európy.

Francúzi sa síce dostali do semifinále turnaja v Nemecku, ale boli kritizovaní za nepresvedčivé výkony a výsledky. Les Bleus strelili v šiestich zápasoch iba štyri góly, z toho len jeden z hry. V riadnom hracom čase vyhrali dvakrát.

"Aj keď teraz prevláda sklamanie, že sme sa nedostali do finále, musíme sa na celý turnaj pozerať s odstupom. Semifinále je stále veľkým úspechom. Nevidím dôvod hovoriť o ukončení zmluvy," zdôraznil Diallo.

Samotný Deschamps po utorňajšom zápase prezradil, že o rezignácii neuvažuje. Päťdesiatpäťročný tréner je pri národnom tíme od roku 2012. V roku 2018 ho doviedol k titulu majstrov sveta, o štyri roky neskôr do finále a aj na domácom Eure 2016 zostal krok od trofeje. Bývalý vynikajúci stredopoliar už raz vyhral majstrovstvá sveta i Európy ako hráč.

Zostrih zápasu Španielsko - Francúzko.
TV Markíza

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!