Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prídu Severní Íri o zápasy ME 2028? Vláda nechce prispieť na rekonštrukciu štadióna

Casement Park sa zrejme rekonštruovať nebude.
Casement Park sa zrejme rekonštruovať nebude.Profimedia
Severnému Írsku vážne hrozí, že príde o spoluorganizovanie majstrovstiev Európy vo futbale v roku 2028, na ktorom sa malo podieľať spolu s Anglickom, Walesom, Škótskom a Írskou republikou. Britská vláda v piatok oznámila, že finančne neprispeje na rekonštrukciu štadióna Casement Park v Belfaste, ktorý mal hostiť zápas budúceho Eura.

Vláda uviedla, že od roku 2023 sa predpokladané náklady na prestavbu štadióna "dramaticky zvýšili" z pôvodných 213 miliónov eur na viac ako 475 miliónov eur.

"Existuje veľké riziko, že štadión nebude postavený včas pred začiatkom turnaja. Preto sme sa s poľutovaním rozhodli, že nie je vhodné, aby vláda poskytla finančné prostriedky na rekonštrukciu Casement Parku na zápasy EURO 2028," uviedla britská ministerka športu Lisa Nandyová.

Podľa BBC môže Severné Írsko za súčasných podmienok poskytnúť základňu niektorým tímom alebo usporiadať prípravné súboje v existujúcom Windsor Parku, ale jeho nádeje na stretnutie finálového turnaja sú však podľa všetkého preč. 

Európska únia UEFA rozhodla o víťazstve spoločne britskej a írskej kandidatúry minulý rok v októbri. Malo sa hrať na desiatich štadiónoch v deviatich mestách: šiestich v Anglicku a následne v Cardiffe, Dubline, Glasgowe a práve v Belfaste.

Zmienky