Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Remíza nič nevyrieši. Maďari sa stretnú so Škótmi, iba jeden tím si udrží nádej

Škótsko potrebuje nutne zvíťaziť, aby si udržalo šancu na postup do osemfinále.
Škótsko potrebuje nutne zvíťaziť, aby si udržalo šancu na postup do osemfinále.AFP
Futbalistov Škótska a Maďarska čaká na majstrovstvách Európy vzájomný súboj o udržanie sa v turnaji. Remíza nič nerieši, obe mužstvá si potrebujú pripísať víťazstvo. Stretnutie je na programe v nedeľu o 21:00 v Stuttgarte.

Škóti vstúpili do šampionátu prehrou 1:5 s Nemeckom, otriasli sa však z nej a v súboji so Švajčiarmi vybojovali bod za remízu 1:1. Potrebujú však ďalšie tri, nemôžu očakávať, že na postup z 3. miesta by v prípade remízy s Maďarskom stačili dva body.

"Keď nás vyžrebovali do úvodného duelu šampionátu proti domácim, začali sme sa viac sústrediť na zvyšné dva zápasy v skupine. Taká je realita. Vedeli sme, kde sa dajú získať body skôr a presne tak sa to aj vyvinulo," úprimne priznal kouč Škótov Steve Clarke podľa DPA.

Preview zápasu.
Flashscore

Škóti ťahajú sériu ôsmich prehier na vrcholných podujatiach, naposledy sa tešili z triumfu ešte na ME 1996, keď zdolali Švajčiarsko (1:0). Sila tohto súpera za 28 rokov vzrástla, do Nemecka prišli Švajčiari ako štvrťfinalisti predchádzajúcich ME, a tak si Škóti i bod proti nim veľmi cenili.

"Ukázali sme, že vieme hrať. Predviedli sme dôraz, schopnosť bojovať a aj špinavšiu tvár tejto hry. Po takomto výkone sa cítime výrazne lepšie pred ďalším duelom. Stále môžeme bojovať o popredné priečky na šampionáte a to je to najdôležitejšie," pripomenul Clarke.

Maďari vo svojom úvodnom vystúpení nestačili na Švajčiarov 1:3 a podľahli následne aj Nemcom 0:2. Na postup môžu pomýšľať jedine z 3. miesta a aj to pre nich nebude jednoduché, ak si nezlepšia skóre. Tréner Maďarov Marco Rossi nechce dopustiť, aby jeho mužstvo odišlo zo šampionátu s prázdnymi rukami.

Situácia v skupine A pred nedeľňajšími duelmi.
Situácia v skupine A pred nedeľňajšími duelmi.Flashscore

"V poslednom zápase skupiny urobíme všetko pre to, aby sme zvíťazili. Nechceme zostať bez jediného bodu a nemyslím si, že si to zaslúžime," vyhlásil taliansky kouč.

Škótsko - Maďarsko (21:00)

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!