EURO 2024: Bol to môj životný zápas, vraví Costa po zneškodnení troch slovinských penált

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Riadil sa inštinktom. Bol to môj životný zápas, vraví Costa po zneškodnení troch penált

Dojatý Costa oslavuje postup po penaltovom rozstrele.
Dojatý Costa oslavuje postup po penaltovom rozstrele.Reuters
Brankára Portugalska Dioga Costu (24) zaplavili emócie po tom, ako vychytal všetky tri penalty pri triumfe Portugalska v osemfinálovom penaltovom rozstrele proti Slovinsku. Majstri Európy z roku 2016 si tak zabezpečili účasť vo štvrťfinále prebiehajúceho Eura.

Portugalsko - Slovinsko 1:0 po pen.

Zápas sa po 90 minútach i predĺžení skončil 0:0 a Costa sa stal hrdinom po tom, čo ako prvý brankár na Eure vychytal tri penalty a zároveň neinkasoval gól v penaltovom rozstrele.

"Bol to môj životný zápas. Možno duel, v ktorom som bol najužitočnejší. Som veľmi, veľmi šťastný a zároveň sa teším, že som pomohol tímu," prezradil novinárom.

Muž zápasu sa snažil čítať reč tela slovinských exekútorov, ale nakoniec to bol čistý inštinkt, ktorý znamenal tri zlikvidované penalty. "Pomyslel som si len to, že ich musím zastaviť. Riadil som sa inštinktom."

Zostrih zápasu Portugalsko - Slovinsko.
TV Markíza

Cristiano Ronaldo mal v prvej polovici predĺženia šancu zlomiť nerozhodný stav a nakloniť misky váh na stranu Portugalska z pokutového kopu. Brankár Slovinska Jan Oblak však predviedol veľkolepý zákrok, ktorým portugalského kapitána nepustil k slovu. Ronaldo sa počas následnej prestávky v predĺžení rozplakal.

"Cristiano je najtvrdší pracant. Chápem, aký je frustrovaný, venuje tomu všetok svoj čas. Vedeli sme, že si musíme stále veriť. Každý robí chyby. Dôležité však je, ako zareagujeme po tom, čo tieto chyby urobíme," dodal Costa.

Bernardo Silva sa v rozstrele postaral o tretiu a zároveň víťaznú penaltu za Portugalsko, ktoré sa v piatok vo štvrťfinále v Hamburgu stretne s Francúzskom. To v pondelok zvíťazilo 1:0 nad Belgickom.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!