Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rodičia veľa trpeli, aby som sa dostal až sem, vraví jeden z hrdinov Španielska Williams

Williams otvoril skóre finále proti Anglicku. Po záverečnom hvizde si prebral cenu pre muža zápasu.
Williams otvoril skóre finále proti Anglicku. Po záverečnom hvizde si prebral cenu pre muža zápasu.Reuters
Španielsky krídelník Nico Williams (22) urobil viac než len kus práce. Strelil úvodný zásah, ktorým výrazne nasmeroval La Furia Roja za vysneným titulom EURO 2024. Španieli nakoniec vyhrali 2:1 s Anglickom a futbalista Bilbaa bol vyhlásený za muža finále.

Španielsko - Anglicko 2:1

Výkon vo finále bol iba akousi čerešničkou na povestnej torte nielen z tímového, ale najmä individuálneho hľadiska. Nico Williams sa už skôr dostal do pozornosti popredných európskych celkov. Najvážnejším kandidátom na jeho zisk je katalánska Barcelona. Dvadsaťdvaročný technicky vyspelý hráč patril k tomu najzaujímavejšiemu, čo Španieli na sedemzápasovej víťaznej ceste za triumfom v Nemecku ponúkli. 

V 47. minúte strelil Williams úvodný gól po asistencii Yamala. Obaja mladíci "terorizovali" anglických protihráčov na oboch krídlach. "Nikdy na to počas kariéry nezabudnem. Každý futbalista o tom sníva," povedal novinárom o titule majstra Európy.

Zostrih zápasu Španielsko - Anglicko.
TV Markíza

"Na konci je to pre mňa pekné. Vždy sa snažím urobiť maximum, aby som pomohol tímu. Je pravda, že ľudia ma spoznávajú a rešpektujú a ja si tento rešpekt veľmi vážim."

Yamal, rekordný 17-ročný mladík, ktorý sa stal najmladším strelcom histórie európskeho šampionátu, keď sa presadil pri semifinálovej výhre s Francúzskom, bol stredobodom pozornosti, ale v nedeľu mal málo príležitostí zažiariť.

Dobre pokrytý počas celého prvého polčasu si nenašiel priestor na rozbehnutie driblingov či nábehov za obranu. Dokonale ho nahradil na opačnej strane Williams. Boli momenty, keď neváhal a prišiel podporiť mladšieho spoluhráča na pravú stranu, aby Španieli prekonali kompaktný anglický múr. 

Nico Williams sa viackrát predral okolo krajného obrancu Kylea Walkera, ale jeho prihrávky do šestnástky nenašli žiadneho spoluhráča. Dve minúty po zmene strán však nepotreboval nikomu nič adresovať. Adresátom bol on, keď si prebral prihrávku od Yamala a zvnútra šestnástky prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste.

"Bol to pre mňa neuveriteľný rok," zdôraznil Williams, ktorý sa narodil v Španielsku ghanským rodičom a ktorého brat Iñaki reprezentuje Ghanu. "Moji rodičia si veľa vytrpeli, aby som sa dostal až sem... naučili ma rešpektu a lojalite," uzavrel horúci prestupový artikel. 

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!