Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ronaldo Slovensko nepodceňuje, 20 rokov na scéne ho napĺňa hrdosťou

Ronaldo je dlhoročným lídrom Portugalska.
Ronaldo je dlhoročným lídrom Portugalska.FPF
Portugalcov čaká dôležitý kvalifikačný duel. Síce zatiaľ v skupine neprehrali, ale krajina z Pyrenejského polostrova vie, že ju v Bratislave nečaká nič jednoduché. Uvedomuje si to aj kapitán a historicky jeden z najlepších futbalistov sveta Cristiano Ronaldo (38). Na tlačovej konferencii sa venoval nielen dvojzápasu, ale tiež rivalite s Messim či rôznym kontroverziam okolo reprezentačnej nominácie.

Plniť požiadavky trénera

Portugalsko odpočítava dni do súboja so Slovenskom v kvalifikačnej skupine J o EURO 2024. Pred odchodom do Bratislavy sa Cristiano Ronaldo rozprával s novinármi a zdôraznil dôležitosť blížiacich sa zápasov.

"Tieto dve stretnutia chceme naozaj vyhrať. Vieme, že ak sa nám to podarí, prakticky postúpime. Proti Slovensku to bude ťažké. Vonku o to viac. Ako mužstvo si počíname dobre, ešte sme neprehrali. Sme sebavedomí a o to sa budeme snažiť nielen na pôde súpera, ale doma s Luxemburskom," zdôraznila najväčšia hviezda výberu trénera Martíneza.

Ronaldo zaznamenal v ostatnom ligovom dueli hetrik
Ronaldo zaznamenal v ostatnom ligovom dueli hetrikAl-Nassr

Rovnako ako na Slovensku, ani v Portugalsku sa po oznámení nominácie nevyhýbajú rôznym kontroverziam zo strany fanúšikov či médií. Kapitán má na to jasný pohľad.

"Som tu už 20 rokov a nikdy sa to nezaobišlo bez kontroverzií. Vždy je to tak. Najviac si želám a žiadam od každého, kto je v mužstve, či je menej skúsený, či viac, aby sme stáli za trénerom a spĺňali jeho požiadavky. Musíme myslieť na jediný cieľ, ktorým je účasť na majstrovstvách Európy. Nezáleží na tom, v akej skupine sme, musíme to uhrať na ihrisku," nadviazal aktuálny hráč saudskoarabského celku Al-Nassr. 

Dvadsať rokov? Napĺňa ma to hrdosťou

Pri spomienke na dvadsaťročné pôsobenie v reprezentácii sa naskytla príležitosť porovnať národné tímy, v ktorých figuroval. 

"Nie je lepší, ani horší. Je to odlišné. Keď nastane zmena, pozeráte sa na ňu iným spôsobom, pričom nezabúdate na prácu, ktorú ste odviedli v posledných rokoch. Zažili sme veľmi dobré časy. Majstrovstvá sveta, Európy, Ligu národov... Sú to normálne veci, ktorými si tímy prechádzajú. Teraz prežívame pozitívny moment. Dobre trénujeme, vyhrali sme každý zápas, z čoho máme radosť. Najmä mne sa darí, strieľam góly. Chcem takto pokračovať. Cítim sa dobre a hlavne užitočný. Dvadsaťročná hranica ma napĺňa hrdosťou. Ukazuje to na dlhovekosť, čo je vo futbale nesmierne náročné," vyzdvihol.

Cristiano Ronaldo pri svojom reprezentačnom debute
Cristiano Ronaldo pri svojom reprezentačnom debuteFPF

Messim nie sme priatelia, ale navzájom sa rešpektujeme

Ďalšou témou rozhovoru Cristiana Ronalda s novinármi bola dlhoročná rivalita s Lionelom Messim, ktorá v európskom futbale vyvolala toľko nenávisti a vášní. Teraz, keď obaja hrajú mimo Starého kontinentu, sa zdá, že je nenávratne preč.

"Kedysi to malo grády, ľudí to bavilo. Čo sa týka ostatných, kto má rád Cristiana, nemusí nenávidieť Messiho. Obaja sme dobrí. Zmenili sme históriu futbalu a naďalej v tom pokračujeme. Rešpektujú nás po celom svete. Razíme si cestu napriek tomu, že sme už mimo Európy. Podľa toho, čo som počul, sa mu darí. Mne taktiež. Za posledných 15 rokov sme veľakrát zdieľali "jedno pódium". Nehovorím, že sme priatelia, pretože som s ním nikdy nevečeral, ale sme profesionáli a navzájom sa rešpektujeme," vyjadril sa k svojmu vzťahu so sedemnásobným držiteľom Zlatej lopty.

Messi a Ronaldo pri jednom z exhibičných zápasov
Messi a Ronaldo pri jednom z exhibičných zápasovProfimedia

Rekordy

Ronaldo prišiel do reprezentácie s historicky 850. presným zásahom, ktorého sa dočkal v ostatnom ligovom dueli. Kapitán Portugalska túži po ďalších.

"Je to historický míľnik. Som hrdý, že som dosiahol tieto čísla, o ktorých som si nikdy nemyslel, že ich dosiahnem. Ale chcem viac. Pokiaľ budem hrať, latka musí byť nastavená vysoko. Chcel by som sa poďakovať všetkým, ktorí mi pomohli. Všetkým klubom, za ktoré som hral. Nechcem ísť príliš ďaleko. Cieľom je 900 gólov. Vždy sa pozerám dopredu. Dosiahnuť ciele národného tímu, klubu a seba samého. Je to o tom, aby som si užíval prítomný moment, pretože zajtrajšok je neistý," vyhlásil.

Vo veku 38 rokov Ronaldo ešte nechce myslieť na MS 2026, namiesto toho sa sústredí na EURO 2024.

"Budem veľmi úprimný. V posledných dvoch rokoch rozmýšľam inak. Život treba žiť v danom momente. Nerozmýšľam dlhodobo, pretože sa môže stať čokoľvek a všetko sa zmení. Je to o tom, aby som si užíval prítomný okamih. Mojou ambíciou je ísť na majstrovstvá Európy a odohrať výborný turnaj. Potom sa uvidí, čo bude ďalej," uzavrel päťnásobný víťaz Zlatej lopty.