Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ronaldo: Som hrdý, že si ako prvý zahrám na šiestom Eure. Máme neuveriteľne talentovaný tím

Ronaldo už veľmi dobre pozná pocit zo zápasov na ME.
Ronaldo už veľmi dobre pozná pocit zo zápasov na ME.Profimedia
Hviezdny portugalský futbalista Cristiano Ronaldo (39) je hrdý, že ho ako prvého hráča v dejinách čaká šiesty štart na majstrovstvách Európy. V rozhovore pre web UEFA vyhlásil, že to dokazuje jeho športovú dlhovekosť. Verí, že jeho tím dopraje fanúšikom veľa radosti a myslí si, že vďaka veľmi kvalitnému kádru môže turnaj ovládnuť.

Ronaldo sa prvýkrát na kontinentálnom šampionáte predstavil v roku 2004, Portugalčania vtedy ako usporiadateľská krajina nestačili vo finále na prekvapenie turnaja z Grécka.

Najväčší úspech s reprezentáciou dosiahol na ME 2016, ktoré tím z Pyrenejského polostrova ovládol, keď vo finále predčil domáce Francúzsko. Útočník saudskoarabského Al-Nassru drží aj rekordy v počte odohraných zápasov na záverečnom turnaji ME (25) a strelených gólov (14).

"Som hrdý na to, že si ako prvý hráč zahrám na šiestom Eure. Som z toho nadšený, pretože to dokazuje dlhovekosť mojej kariéry. Je to však len obyčajná kapitola toho, čo Cristiano Ronaldo vo futbale dosiahol. Mám radosť a zároveň sa cítim privilegovaný, že môžem národnému tímu pomôcť v naplnení cieľov a v snahe vyhrať turnaj, čo je náš primárny cieľ," povedal Ronaldo.

Turnaj začnú Portugalčania v utorok v Lipsku proti Česku, potom ich v skupine F čaká Turecko a nováčik na veľkom podujatí z Gruzínska.

"Pevne verím, že toto mužstvo prinesie portugalským fanúšikom veľa radosti, počnúc týmto Eurom. Podľa môjho názoru je najlepšia generácia hráčov vždy tá, ktorá vyhráva trofeje. Dúfam, že tento výber zvíťazí, pretože káder je neuveriteľne talentovaný," uviedol päťnásobný držiteľ Zlatej lopty.

Talent samotný však podľa neho na celkový triumf nestačí. "Rozhoduje mnoho ďalších vecí. Máme všetko potrebné na to, aby sme vyhrali. Pôjdeme postupne a s presvedčením, že môžeme zvíťaziť. V roku 2016 sme dosiahli historický výsledok ako z hľadiska portugalského, tak aj svetového futbalu. Nohami zostávame pevne na zemi, hlavami sa pozeráme hore s vedomím, že je možné EURO vyhrať," myslí si niekdajší hráč Sportingu Lisabon, Manchestru United, Realu Madrid a Juventusu Turín.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal