Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ronaldova budúcnosť v národnom tíme? Len sme dohrali, všetko je čerstvé, reagoval Martínez

Ronaldo odohral svoj posledný zápas na majstrovstvách Európy v piatok proti Francúzsku.
Ronaldo odohral svoj posledný zápas na majstrovstvách Európy v piatok proti Francúzsku.AFP
Cristiano Ronaldo (39) smutne kráčal k tímovému autobusu. Superhviezda sa napila vody a následne sa zamyslene posadila na sedadlo v predposlednom rade. Koniec. Sen o zisku ďalšieho európskeho titulu sa rozplynul.

Niekdajšie kúzlo nepôsobilo

Legendárny CR7 opúšťa veľkú scénu majstrovstiev Európy bez trofeje. Po prehre v penaltovom trileri vo štvrťfinále s Francúzskom (3:5) je Ronaldova budúcnosť v portugalskom drese otvorená.

"Len sme dohrali, všetko je ešte príliš čerstvé," reagoval reprezentačný tréner Roberto Martínez, ktorý po prehre Ronalda pevne objal. "Prehru nesieme ako tím, v tejto fáze nie je možné rozhodovať individuálne." Jedno je však isté - pre výnimočného hráča to boli posledné majstrovstvá Európy.

Zostrih zápasu Portugalsko - Francúzsko.
TV Markíza

Ako ukázali posledné dni v Nemecku, Ronaldo nie je hráčom, akým býval. Má už 39 rokov a ubúdajú mu sily. Boli to jeho rekordné šieste majstrovstvá Európy. Celkovo nastúpil do 30 zápasov a strelil v nich 14 gólov - to sú všetko rekordy. Faktom však je aj to, že Ronaldo prvýkrát ukončil európsky šampionát bez toho, aby sám skóroval.

Bojoval, behal - proti Francúzsku opäť vyskúšal všetko. Útočník Al-Nassr však nemal proti robustným obrancom Williamovi Salibovi a Dayotovi Upamecanovi žiadnu šancu. Jeho niekdajšie kúzlo? V Hamburgu sa už neprejavilo, Ronaldo vyzeral akosi unavene.

Ronadlo v číslach proti Francúzsku.
Ronadlo v číslach proti Francúzsku.Opta by StatsPerform/Profimedia

A napriek tomu ho fanúšikovia po zápase dlhé minúty oslavovali. Možno mal trochu vlhké oči, ale tentoraz sa nekonala žiadna veľká slzavá dráma ako v súboji so Slovinskom. Namiesto toho sa v Ronaldovom náručí rozplakal jeho o dva roky starší kamarát Pepe. Stroj na strieľanie gólov z minulých rokov bol povolaný ako mentor, aj keď sám potreboval útechu.

Éra CR7 sa končí

Fanúšikovia vycítili, že jedna éra sa v Hamburgu skončila. Mnohí priaznivci na tribúnach plakali a skandovali meno svojho idolu. Ronaldo absolvoval neuveriteľných 212 medzinárodných vystúpení za Portugalsko, v ktorých vsietil 130 gólov.

Za 7 329 dní, viac ako 20 rokov po debute na majstrovstvách Európy, dal opäť všetko do toho, aby mohol naďalej snívať o titule. Svoju penaltu bezpečne premenil, rovnako ako všetci francúzski hráči, ale Joao Félix mieril do pravej žrde. A tak nakoniec oslavovali Les Bleus na čele s Kylianom Mbappém.

"Prehrali sme, ale prehrali sme s hrdosťou, pretože sme v každej minúte odovzdali všetko, v pravom portugalskom štýle. Nehodláme sa zastaviť. V budúcnosti do toho dáme všetko," dodal Martínez. Avšak to všetko už, pravdepodobne, bez Ronalda.

Portugalsko - Francúzsko 0:1 po pen.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!