Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rozhodla Akanjiho penalta. Je to len futbal, utešoval hviezdneho stopéra tréner Švajčiarov

Akanjiho utešoval tréner Yakin.
Akanjiho utešoval tréner Yakin.Reuters
Manuel Akanji (28) by mal zabudnúť na nepremenenú penaltu, ktorá ukončila sen Švajčiarska o postupe do semifinále Eura, a namiesto toho sa sústrediť na ďalšie hviezdne výkony, ktoré boli hlavným faktorom impozantnej jazdy na turnaji, uviedol v sobotu tréner Helvétov Murat Yakin (49).

Anglicko - Švajčiarsko 2:1 po pen.

Ani 120 minút vo štvrťfinále medzi Švajčiarskom a Anglickom nerozhodlo o víťazovi, nasledovať tak musel penaltový rozstrel. Akanji nepremenil pokutový kop hneď v prvej sérii, zatiaľ čo reprezentanti Albionu sa nemýlili pri všetkých piatich pokusoch, čím si vybojovali účasť v semifinále proti Holandsku. 

Stopér Manchestru City však ukázal charakter, keď sa dobrovoľne rozhodol ísť kopať prvú penaltu, prezradil na tlačovej konferencii Yakin. "Hráčom odovzdávate zodpovednosť, nemôžete sa na nich potom hnevať. Najmä nie na hráčov, ktorí odohrali fantastický turnaj, ako Manu," začal Yakin reakciou na zlomový moment. 

Zostrih zápasu Anglicko - Švajčiarsko.
TV Markíza

"Čo mu môžete povedať? Veľa slov útechy na to neexistuje. Nezáleží na tom. Povedal som mu 'Ďakujem' za jeho výkon a tiež za to, ako viedol mužstvo, ako sa prezentoval. To bolo naozaj na najvyššej úrovni. Samozrejme, je tu veľká prázdnota, hlboký smútok. Avšak toto je druh smútku, cez ktorý sa musí každý jednotlivec dostať."

Yakin pokračoval tým, že je hrdý na tím za to, ako sa na Eure predviedol, ako hostiteľskému Nemecku pokazil stopercentnú skupinovú bilanciu, vyradil stále aktuálneho majstra z Talianska a hral zábavný futbal. Poznamenal, že jeho tím hral dobre a zaslúžil si postúpiť po tom, čo odhodlane bránil a držal veľké anglické mená na uzde.

"Veľmi to bolí, keď sa toľko snažíte, keď vidíte šance, ktoré sme mali. Som za chlapcov veľmi smutný a tiež za národ, že po takomto výkone musíme opustiť turnaj," pokračoval Yakin. Podľa neho bola Akanjiho nepremenená penalta len detailom, na ktorý sa dá vzhľadom na celkový výkon zabudnúť.

"Krásne je, že to je len futbal. Na jednej strane nám futbal dáva v živote toľko, že mu to nikdy nemôžete vrátiť, to je neuveriteľné. Na strane druhej sú tieto momenty súčasťou biznisu. Je to zahodená penalta. Teraz sa tým už nemusí trápiť, keď vidíte, ako hral, akú zodpovednosť niesol na pleciach," uzavrel Yakin.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!