Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rozporuplný štart berie na seba. Southgate hľadá problémy Anglicka v rovnováhe

Southgate priznáva, že sa jeho tímu nedarí.
Southgate priznáva, že sa jeho tímu nedarí.Reuters
Anglicko je schopné hrať na oveľa vyššej úrovni, povedal manažér Gareth Southgate (53) po tom, ako priznal, že jeho tím v úvodných dvoch zápasoch na futbalových majstrovstvách Európy herne ani výsledkovo nezapôsobil.

Dánsko - Anglicko 1:1

Southgateov výber vo štvrtok remizoval s Dánskom 1:1, pričom v úvodnom stretnutí skupiny C zdolal Srbsko tesne 1:0. Prvopolčasový zásah Harryho Kanea za aktuálnych vicemajstrov Európy zrušil ďalekonosným zásahom Dán Morten Hjulmand. Anglicko si potom nedokázalo vytvoriť také šance, aké sľubuje jeho talentovaná útočná línia.

"Je zrejmé, že sme sklamaní z úrovne dvoch výkonov, ktoré sme podali. Musíme to dôkladne analyzovať a nájsť riešenia na odstránenie problémov, ktoré máme," povedal Southgate na tlačovej konferencii.

Zostrih zápasu Dánsko - Anglicko.
TV Markíza

"Vieme, že naša úroveň môže byť vyššia. Azda najväčšou vecou je, že musíme akceptovať prostredie, v ktorom sa nachádzame, a očakávania, ktoré sú okolo nás. Momentálne sa nám to trochu nedarí. V konečnom dôsledku je to moja zodpovednosť. Som tréner a musím túto skupinu viesť čo najlepšie, aby sme dosiahli výnimočné veci," nadviazal Southgate.

Anglicko ešte nikdy nevyhralo úvodné dva skupinové duely na majstrovstvách Európy, pričom z prvých dvoch zápasov na EURO 2020, keď postúpilo do finále, malo tiež štyri body. Southgate pripustil, že problémy môžu byť spôsobené nevyváženosťou dostupného kádra.

"Z hľadiska vyváženosti tímu je jasné, že nemáme k dispozícii nášho najlepšieho ľavého obrancu (Lukea Shawa). To nám berie možnosť rovnováhy," hľadal príčiny neúspechu Southgate. "Myslím si však, že Tripps (Kieran Trippier) odviedol pre tím neuveriteľnú prácu. Jeho duch, organizácia a túžba nám v posledných dvoch zápasoch pomohli dostať sa cez problémy."

Tabuľka skupiny C pred záverečnými zápasmi.
Tabuľka skupiny C pred záverečnými zápasmi.Flashscore

Stretnutie vo Frankfurte sa odohralo na ihrisku, ktoré podľa všetkého nebolo ideálne. Defenzívny univerzál Kyle Walker si musel hneď na začiatku vymeniť kopačky, pretože na trávniku stratil stabilitu. Southgate však odmietol použiť hraciu plochu ako ospravedlnenie za letargický výkon zverencov.

"Nemôžeme sa vyhovárať na úroveň výkonu, musíme prijať zodpovednosť. Všimli sme si, že trávnik sa predsa len výrazne poškodil v zápase, ktorý sme sledovali ostatný deň," reagoval Southgate, pričom narážal na pondelkový súboj Slovenska s Belgickom.

Anglicko je na čele skupiny C so štyrmi bodmi pred Dánskom s dvomi bodmi. Najbližšie hrajú Angličania so Slovinskom, zatiaľ čo Dánsko nastúpi proti Srbsku.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!