Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šampionáty vyhráva obrana, upozorňuje Griezmann pred začiatkom Eura

Griezmann je opäť súčasťou francúzskeho výberu.
Griezmann je opäť súčasťou francúzskeho výberu.Reuters
Francúzsko bude v lete na európskom šampionáte hľadať góly v schopnostiach Antoina Griezmanna (33), ale útočník Atlética Madrid tvrdí, že úspech tímu v Nemecku závisí od toho, ako dokáže fungovať v zadných líniách.

Francúzsku, ktoré získalo tituly v rokoch 1984 a 2000, bol v roku 2016 odopretý tretí primát, keď vo finále prehralo s Portugalskom 0:1 po predĺžení. Podľa Griezmanna táto prehra tím veľmi bolela.

"Boli sme tak blízko," povedal na tlačovej konferencii. "Bolo to rovnaké ako na posledných majstrovstvách Európy, čo sa týka pokutových kopov" dodal o ich prehre v rozstrele na ME 2020 so Švajčiarskom v osemfinále.

"Mám veľkú túžbu a veľké ambície. Budeme to však musieť dokázať na ihrisku. Pre mňa bude kľúčová, aj ak je to vždy veľmi nudné, obrana, pevný tím, tvrdý počas výziev a veľmi dobrý v defenzíve."

Útočník nemal obavy o spoluhráča Kyliana Mbappého, ktorý na konci sezóny opustil Paríž Saint-Germain a je intenzívne spájaný s odchodom do Realu Madrid. "Nazdávam sa, že si vie udržať nadhľad aj keď je to ťažké, menej o tom hovorme a sústreďme sa výlučne na francúzsky tím," povedal.

Program Francúzska na ME.
Program Francúzska na ME.Flashscore

"Poznáme ho ako hráča a vieme, aký je pre nás dôležitý. Je na nás ako na spoluhráčoch, francúzskych médiách a francúzskych fanúšikoch, aby sme ho dostali do čo najlepšieho stavu."

Keďže Paríž bude o necelé dva mesiace hostiť olympijské hry, Griezmann povedal, že by rád reprezentoval Francúzsko, ale jeho klub mal s jeho uvoľnením problém.

"Rozhodne sa v posledných chvíľach, ale nič iné nemôžem urobiť. Ohrozí to moju budúcnosť v Atléticu? Určite nie," zastavil špekulácie v zárodku.