Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Semifinále Eura bolo blízko. Som hrdý na všetkých, odkazuje turecký kapitán Çalhanoğlu

Çalhanoğlu neskrýval emócie sklamania.
Çalhanoğlu neskrýval emócie sklamania.Reuters
Kapitán tureckej futbalovej reprezentácie Hakan Çalhanoğlu (30) mal aj napriek húževnatému výkonu svojho mužstva na Eure trpkú pachuť. Líder národného tímu cítil, že od vyradenia Holandska a postupu do semifinále nebol jeho káder vôbec ďaleko.

Pred búrlivým davom fanúšikov na berlínskom Olympiastadione sa Turecko ujalo vedenia v prvom polčase prostredníctvom Akaydina, ale hlavička de Vrija a vlastný gól Müldüra prelomili ich obranu a zabezpečili postup Holanďanov.

"Keď sa pozrieme na turnaj vo všeobecnosti, tímy, ktoré sa ujmú vedenia 1:0, sa väčšinou stiahnu dozadu. Neviem, prečo to tak je, ale bolo to rovnaké aj v našom prípade," povedal Çalhanoğlu a dodal:

"V priebehu siedmich minút sme inkasovali dva góly, čo nám ublížilo. V závere sme sa snažili a mali sme šance po dlhých loptách, no nedokázali sme ich využiť. Vo futbale sa niekedy stávajú aj takéto veci. Musíme sa z toho poučiť. Som hrdý na všetkých."

Zostrih zápasu Holandsko - Turecko.
TV Markíza

Keďže Turecko bude v roku 2032 organizovať turnaj spoločne s Talianskom, v Nemecku narodený Calhanoglu uviedol, že jeho tím sa naučil veľa vecí, ktoré môže využiť pri budovaní smerom do budúcnosti: "Pokiaľ sme jednotní a držíme spolu, môžeme dosiahnuť čokoľvek. Vždy sme to dokazovali."

Hráč Interu a niekoľko jeho kolegov z reprezentácie sa poďakovali svojim fanúšikom, z ktorých mnohí žijú práve v Nemecku. "Chcel by som sa poďakovať našej krajine, veľmi dobre nás podporovali. Do zápasov sme išli, ako keby sme boli domáci tím. Boli pre nás veľkou motiváciou. Sme smutní, ale nakoniec to bol turnaj, na ktorý budeme hrdí. Dúfam, že budeme úspešní aj na ďalších podujatiach," vravel stredopoliar Orkun Kökcü, ktorý pre kartový trest do súboja nezasiahol.

Holandsko - Turecko 2:1

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!