Senzáciu nedokonali. Stratégia funguje, na tím som hrdý, teší švajčiarskeho kouča Yakina

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Senzáciu nedokonali. Stratégia funguje, na tím som hrdý, teší švajčiarskeho kouča Yakina

Yakinov výber smeruje do ďalšej fázy Eura.
Yakinov výber smeruje do ďalšej fázy Eura.Reuters
Tréner Švajčiarska Murat Yakin (49) bol spokojný, že doviedol svoj tím na ME 2024 do osemfinále. Kouč má radosť aj napriek tomu, že jeho hráči neukoristili vzácne víťazstvo nad domácim Nemeckom v poslednom zápase skupiny A, v ktorom inkasovali vyrovnávajúci gól až v nadstavenom čase.

Švajčiarsko bolo veľmi blízko k veľkému triumfu nad Nemeckom, ale útočník Niclas Füllkrug zásahom v 92. minúte zachránil pre tím Juliana Nagelsmanna remízu. Helvéti sa v prvom polčase ujali vedenia zásluhou Dana N'doyeho a hrozili, že domácim fanúšikom pokazia oslavu istého postupu.

"Tlak bol obrovský, so ziskom bodu dokážeme žiť. Je to spravodlivý výsledok. Bol to taktický zápas, veľa sme behali. Naša stratégia funguje," vysvetlil Yakin

Zostrih zápasu Švajčiarsko - Nemecko.
TV Markíza

Nemci si uchmatli prvé miesto v skupine A, neskorý vyrovnávajúci gól bol trpkou ranou pre súpera, ktorý bol blízko k nečakanej výhre. "Mohli sme vyhrať. Ak vediete do 92. minúty a nevyhráte, je to smutné. Vo všeobecnosti sme však šťastní. Som hrdý na tím, som šťastný, že sme zostali neporazení," priznal švajčiarsky lodivod.

Domáci výber tak postúpil do osemfinálovej fázy ako víťaz skupiny, zatiaľ čo Švajčiarsko skončilo na druhom mieste. Zverenci kormidelníka Nagelsmanna si svoju účasť medzi najlepšou šestnástkou zabezpečil už predtým - po víťazstvách nad Škótskom a Maďarskom. Švajčiari po úvodnom triumfe nad Maďarskom následne remizovali so Škótmi 1:1.

Konečná tabuľka skupiny A.
Konečná tabuľka skupiny A.Flashscore

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!