EURO 2024: Shaqiri žije a dýcha pre veľké momenty, dal zázračný gól, žasne tréner Yakin

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Shaqiri žije a dýcha pre veľké momenty, jeho gól bol zázračný, žasne tréner Yakin

Shaqiri sa opäť raz blysol ukážkovou ranou.
Shaqiri sa opäť raz blysol ukážkovou ranou.TASR
Tréner futbalovej reprezentácie Švajčiarska Murat Yakin (49) nazval Xherdana Shaqiriho (32) špeciálnym hráčom. Podľa kouča je jeho zverenec stvorený na jedinečné momenty. Krídelník Chicaga Fire mu dal za pravdu na ME 2024 pri stredajšej remíze so Škótskom, keď sa blysol výstavným kúskom.

Shaqiri strelil vyrovnávajúci gól brilantným spôsobom - striehol za defenzívou Škótska a zlú prihrávku súpera premenil na parádnu trefu do horného rohu brány. "Dokázal, že žije a dýcha pre takéto momenty. Ukázal to už neraz za tie roky, ten zázračný gól si naozaj zaslúžil," okomentoval Yakin a pokračoval:

"Bol to neuveriteľne klinický zásah. Asi jediné, čo sa v tej situácii dalo urobiť, pretože zachytil loptu a mali ho zatvoriť dvaja hráči súpera, trafil to presne v pravý čas."

Strelec gólu, ktorý okrem iných klubov hrával aj za Bayern, Inter či Liverpool, skóroval na každom z posledných troch majstrovstiev Európy i sveta. "Shaqiri na tréningu vždy odovzdá všetko. Dal rozhodujúci gól a neviem, koľko iných hráčov by ho dokázalo streliť," povedal obranca Švajčiarska Manuel Akanji.

Zdá sa, že Helvéti takmer s istotou postúpia do vyraďovacej fázy, keďže po víťazstve nad Maďarskom v úvodnom súboji majú na konte štyri body. V nedeľu sa stretnú s Nemeckom, ktoré je na čele skupiny A so šiestimi bodmi, ale postúpiť môžu aj v prípade prehry.

"Máme pred sebou ešte jeden zápas, stále je to veľmi otvorené. Urobíme všetko, čo je v našich silách, aby sme postúpili, chceme sa dostať zo skupiny. V prvých dvoch zápasoch sme ukázali, že sme pripravení bojovať," vravel Yakin.

Zostrih zápasu Škótsko - Švajčiarsko.
TV Markíza

"Ešte sme to nedotiahli do konca, ale urobili sme veľký krok vpred. Je to dôstojný krok smerom k vyraďovacej fáze. Škótsko nám naozaj spôsobilo problémy. Museli sme vynaložiť všetku svoju energiu," dodal lodivod víťazov.

Švajčiarom sa na posledných veľkých turnajoch darí, na štyroch z posledných piatich majstrovstiev sveta postúpili cez skupinovú fázu a na Eure v roku 2021 sa dostali do štvrťfinále.

Škótsko - Švajčiarsko 1:1

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!