Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Škoda, že nepadol druhý gól. Po dobrom úvode sme hrali komplikovanejšie, analyzuje Grendel

Erik Grendel zhodnotil zápas proti Ukrajine.
Erik Grendel zhodnotil zápas proti Ukrajine.Dušan Pethő
Druhý zápas Slovenska na európskom šampionáte proti Ukrajine okrem celého národa pozorne sledoval aj expert Flashscore Správ pre EURO 2024. Tým je bývalý reprezentant, trojnásobný majster Slovenska a niekdajší hráč Slovana, Trnavy či poľského Górniku Zabrze - Erik Grendel (35). Momentálne asistent hlavného trénera v Pohroní. Niekdajší výborný stredopoliar analyzoval druhé stretnutie, ktoré prinieslo prehru Slovenska.

Aké sú prvé pocity po zápase?

"Škoda, boli sme blízko k tomu, aby sme si zabezpečili účasť v osemfinále. Žiaľ, po nevydarenom druhom polčase sme si to pokazili, ale nevidím to čierne. Pred turnajom by sme tri body po prvých dvoch zápasoch určite brali a tešili sa z toho. Stále sme v hre o postup, čo je podstatné."

Začiatok zápasu bol veľmi dobrý, súhlasíte?

"Áno, mali sme naozaj výborný vstup. Kontrolovali sme hru, vytvárali si šance hlavne cez ľavú stranu, kde bol nebezpečný Haraslín. Škoda, že sme nepridali druhý gól. Ľahšie by sa nám dýchalo. Takto sa Ukrajina dostala do zápasu, bola aktívnejšia, my sme mali lacné straty a súper začal veriť, že môže otočiť výsledok. Dala dva góly a tým pádom vyhrala."

Slovensko - Ukrajina 1:2

Už v závere prvého polčasu ale Ukrajina mala šance...

"Od zhruba od tridsiatej minúty mali príležitosti. My sme upustili od toho futbalu, ktorý nás zdobil. Nedá sa však dominovať celých 90 minút, navyše nie na takomto fóre. Aj Ukrajina má svoju kvalitu. Vytvorila si tlak. Škoda, že sme nenadviazli v druhom polčase na našu hru z úvodu."

V čom bolo Slovensko po zmene strán horšie ako v úvode?

"Zdalo sa mi, že hráme komplikovanejšie, na veľa dotykov. V predfinálnej fáze sme strácali lopty, súper vyrážal do rýchlych protiútokov. Mal tam prečíslenia, my sme mali často otvorenú obranu."

Jaremčuk takto strelil rozhodujúci gól zápasu.
Jaremčuk takto strelil rozhodujúci gól zápasu.AFP

Rýchle prechody súpera sa týkajú aj stredovej formácie, ale asi jej nie je veľmi čo vyčítať...

"Tým, že sme mali lacné straty a naše mužstvo bolo v otvorenom postavení, nedokázali sme zbrzdiť útoky súpera natoľko, aby nedochádzalo k šanciam, ale to sa stáva, pretože naše mužstvo sa prezentuje hrou, pri ktorej jednoducho dochádza k stratám. Dôležitejšia je následná reakcia mužstva na ne."

Čo sa stalo po prvom inkasovanom góle?

"To momentum bolo razom jasne na strane Ukrajiny. Zhruba desať minút po inkasovaní sme boli ako obarení. Ukrajina cítila krv v žilách a išla si za druhým gólom."

Pri druhom góle Ukrajiny asi nemal brankár Dúbravka ako vybehnúť, je to tak?

"Do tohto sa nechcem púšťať, nie som tréner brankárov. Treba vyzdvihnúť ako to zahrali Ukrajinci. Bola to fantastická lopta za obranu. Využili medzeru, ktorá sa naskytla a skórovali."

Čo hovoríte na striedania? Prvé dve už v 60. minúte, zakrátko nútene ďalšie.

"Myslím si, že Obert naskočil do zápasu dobre. Možno sa budú ľudia pýtať, prečo išiel dole tak skoro Duda, ale tréner mal určite nejaký taktický zámer, preto takto reagoval. Dobre naskočil aj Strelec, podržal veľa lôpt, čo sa predtým Boženíkovi veľmi nedarilo. Nedokázali sme sa o neho v tomto smere oprieť a dochádzalo k stratám. Okrem Bénesa, ktorý sa nedostal toľko do hry ako Duda, si myslím, že striedajúci hráči nabehli dobre."

Zostrih zápasu Slovensko - Ukrajina.
TV Markíza

Pre zranenie musel odstúpiť Hancko. Ak by nemohol pokračovať, bola by to veľká rana...

"Samozrejme, naozaj by to bola obrovská rana. Takýto hráč by chýbal v každom tíme. Vyzeralo to na priťahovač alebo slabiny, no máme štyri voľné dni. Lekársky tím urobí všetko pre to, aby ho dal do poriadku."

Pre ďalší vývoj skupiny bude teraz najdôležitejší zápas Belgicka s Rumunskom...

"Určite. Predpokladá sa, že Belgicko vyhrá a pred posledným kolom budú mať všetci po tri body. Myslím si, že to bude ešte extréme zaujímavé."

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!