EURO 2024: Škoda, že som to netrafil lepšie, vyčítal si Strelec. Odpálil som sa, priznal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Škoda, že som to netrafil lepšie, vyčítal si Strelec. Odpálil som sa, priznal

Strelec v súboji s Riceom.
Strelec v súboji s Riceom.Profimedia
Slovenský futbalista David Strelec (23) sa prepracoval na ME v Nemecku do základnej zostavy a v nedeľu si pripísal asistenciu. Jeho tím prehral osemfinále s Anglickom 1:2 pp a mladý útočník bol pri jedinom góle sokolov v podaní Ivana Schranza (30). Strelec nastúpil do úvodných dvoch zápasov z lavičky, no postupne získal miesto v základe.

Anglicko - Slovensko 2:1 pp

Ku gólu na priebežných 1:0 prišlo v 25. minúte. Najprv vyhral vzdušný súboj Juraj Kucka, ktorý poslal loptu mladšiemu spoluhráčovi. Ten vysunul pred bránu Schranza

"Videl som, že tam je voľno za obranou. Vedel som, že keď 'Kuco' vyhrá súboj, bude z toho šanca. Potom som videl 'Šrancíka' voľného a Kyle Walker bol veľmi nízko, dal som mu loptu a on zakončil," opísal gólovú situáciu Strelec.

Zostrih zápasu Anglicko - Slovensko.
TV Markíza

Jeho tím čaká najbližšie C-divízia Ligy národov, ktorá je na programe na jeseň. Mladý kanonier nepočíta s miestom v základe automaticky. "Je to na trénerovi. Bude to záležať na forme všetkých útočníkov v reprezentácii. Rozhodne sa o tom na ďalšom zraze a ten je ešte pomerne ďaleko," zhodnotil Strelec.

V prvom polčase bol v mnohých fyzických súbojoch a snažil sa byť čo najviac na lopte. Už pred prestávkou bolo na ňom badať veľkú únavu.

"Nerozmýšľal som nad tým. Bol som unavený, jasné, v prvom polčase mali dlho loptu a držali ju vzadu. Ja som mohol tiež viackrát lepšie vyhodnotiť situáciu, počkať si a pošetriť sily. Tam som sa odpálil v prvom polčase," povedal 23-ročný útočník pre TASR.

Krátko po ME ho čakajú klubové povinnosti, keďže Slovan Bratislava čaká už v stredu 10. júla prvé predkolo Ligy majstrov. Na Tehelnom poli nastúpi proti severomacedónskemu FC Struga. "Možno mi tréner dá nejaké dva-tri dni a potom sa pripojím do tréningového procesu a idem na to znova," dodal Strelec.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Opta by Stats Perform

V druhom polčase bol blízko k senzačnému gólu. Po nedbalej rozohrávke zo strany Anglicka sa dostal k lopte a z polovice ihriska zaskočil brankára Jordana Pickforda, ktorý bol ďaleko v poli. Jeho pokus išiel blízko pravej žrde:

"Pred mojou strelou som videl, že Bellingham si položil loptu. Uvedomil som si, že ju už zahral a išiel som do nej. Škoda, že som to netrafil lepšie," uzavrel Strelec.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!