Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Skúsenosti, ktoré sú pre nás dôležité. Martínez zmietol pochybnosti ohľadom Ronalda

Roberto Martínez o schopnostiach Cristiana Ronalda v pokročilom veku pochybnosti nemá.
Roberto Martínez o schopnostiach Cristiana Ronalda v pokročilom veku pochybnosti nemá.Reuters
Manažér Roberto Martínez (50) pred majstrovstvami Európy v Nemecku, ktoré sa najbližší piatok začínajú, povedal, že Portugalsko bude ťažiť z bohatých skúseností, ktoré do tímu prináša veterán Cristiano Ronaldo (39).

Ronaldo, ktorý je so 128 gólmi v 204 oficiálnych zápasoch najlepším strelcom na reprezentačnej úrovni, bude hrať na šiestom Eure. Pri debute v roku 2004 sa dostal s krajinou do finále a v roku 2016 turnaj vyhral.

Odchod 39-ročného Ronalda z európskej scény do Saudskej Arábie v roku 2023 vyvolal otázky, či sa jeho kariéra neblíži ku koncu, ale Martínez zdôraznil, že útočník Al Nassr má stále jeho mužstvu čo ponúknuť.

"Cristiano podával vo svojom klube veľmi konzistentné výkony. Niet pochýb o tom, že je neuveriteľným strelcom," vyhlásil šéf lavičky novinárom v piatok pred sobotňajším prípravným zápasom proti Chorvátsku.

"Pripravuje sa na šieste majstrovstvá Európy a je jediným hráčom, ktorý hral na piatich európskych šampionátoch. Hovoríme teda o dosiahnutí jedinečného výkonu vo svete futbalu. Jeho skúsenosti sú pre nás dôležité."

"Máme 23 hráčov. Vytvárame medzi nimi súťaživosť a rozhodovať sa bude na ihrisku. Cristiano je však pripravený pomôcť tímu a odovzdať všetko, čo môže. Vo futbale neexistuje iný hráč, ktorý by dokázal priniesť do šatne to, čo on," uzavrel Roberto Martínez.

Portugalsko je v skupine F, pričom EURO začne proti Česku, následne sa stretne s Tureckom a Gruzínskom.