Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Skúseností máme dosť. Budeme potrebovať všetkých 26 hráčov, tvrdí anglický kapitán Kane

Reuters
Kane bude lídrom národného tímu Anglicka.
Kane bude lídrom národného tímu Anglicka.Reuters
Hneď polovicu anglickej reprezentácie čaká prvý veľký turnaj. Kapitán Albionu Harry Kane (30) si však nemyslí, že by jeho kádru chýbali skúsenosti. Podľa kanoniera mníchovského Bayernu sa každý dostal do finálnej nominácie právom.

Harry Maguire (63 štartov) a Jack Grealish (36 štartov). Dve veľmi diskutované mená. Futbalisti manchesterských klubov sa napokon do výberu trénera Garetha Southgatea na ME v Nemecku nedostali.

Kapitán Anglicka Kane si napriek tomu myslí, že futbalistom v tíme Three Lions skúsenosti nechýbajú. "Je tam veľa hráčov, ktorí hrali na dvoch alebo troch turnajoch. Vždy sa nájdu nováčikovia, ktorí si tu zaslúžia byť," povedal hviezdny strelec britským médiám.

"Pre chlapcov, ktorí sa na šampionát nedostali je... Je smutné vidieť ich odchádzať. Ale tréner skrátka musí prijímať ťažké rozhodnutia," dodal Kane.

Útočník Bayernu je v kabíne úradujúcich vicemajstrov Európy veľmi dôležitý. "Každý si vyslúžil právo tu byť. To sme si napokon povedali. Každý prináša do tímu niečo iné a ak chceme byť úspešní, budeme potrebovať všetkých 26 hráčov," zdôraznil.

Bývalý útočník Tottenhamu sa ku koncu sezóny stretával so zranením chrbta, ale minulý týždeň sa vrátil na trávnik pri výhre Anglicka nad Bosnou a Hercegovinou (3:0) a hral aj v piatok proti Islandu (0:1).

"Som v poriadku," povedal Kane o svojom zdravotnom stave a dodal: "Podľa plánu som mal proti Islandu odohrať 60 minút. Pre mňa osobne to bol v tomto ohľade naozaj kvalitný prípravný kemp. Mám za sebou dobrý týždeň tréningu, 30 minút proti Bosne a Hercegovine, niekoľko ďalších dní v záťaži a potom 60 minút s Islandom. Cítim sa naozaj pripravený." Anglicko začne svoju cestu na Eure 2024 16. júna proti Srbsku.