Šláger dvoch ťažkých váh bez gólov. V kurze boli brankári, o postupe sa rozhodne na záver

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šláger dvoch ťažkých váh bez gólov. V kurze boli brankári, o postupe sa rozhodne na záver

Aktualizované
Ani Frimpong, ani Griezmann brankára neprekonal.
Ani Frimpong, ani Griezmann brankára neprekonal.AFP
Záver 8. hracieho dňa európskeho šampionátu 2024 v Nemecku patril veľkému šlágru. Prakticky o víťazstvo v skupine a zároveň spečatenie postupu do osemfinále si to rozdali Holandsko a Francúzsko. Lenže, napriek viacerým sľubným príležitostiam, zostali na čele obaja brankári, ktorí si udržali čisté konto. Po bezgólovom rezultáte je situácia v skupine D otvorená, keďže tretie Rakúsko (3) stráca na prvé dve priečky (4) iba bod. Poľsko bez bodu sa tak s nádejami na postup lúči po prvých dvoch kolách.

Holandsko - Francúzsko 0:0

Už pred zápasom sa vynárala jedna hlavná otázka. Či nastúpi Kylian Mbappé, ktorý si v úvodnom vystúpení v skupine, nešťastne, zlomil nos. So špeciálnou maskou síce odtrénoval, ale v šlágri sedel iba na lavičke náhradníkov. Jedno bolo isté, víťaz tohto duelu sa mohol tešiť z postupu do osemfinále.

Stretnutie dvoch "ťažkých váh" sa začalo zhurta. Aspoň z pohľadu Holanďanov. V strede poľa zapracoval Simons, vysunul Frimponga, ktorý zrýchlil a zvnútra šestnástky krížne nechal vyniknúť Maignana. Ten vyrážal na rohový kop. Na opačnej strane odpovedal rovnakou mincou Griezmann, zhruba z tridsiatich metrov napriahol a Verbruggen parádnym zákrokom vytiahol loptu nad brvno.

Zostrih zápasu Holandsko - Francúzsko.
TV Markíza

Koniec štrnástej minúte ukončil francúzsky tlak znova Griezmann. Najskôr v predchádzajúcej situácii zblízka zakončiť po priťuknutí Rabiota nedokázal zakončiť, následne z prvej pálil vedľa pravej žrde. O dve minúty na to sa o slovo prihlásil Gakpo. Naviedol si loptu na šestnástku a silnou pravačkou sa snažil prekonať Maignana, ktorý vyrážal na rohový kop. 

Postupom minút ofenzívny tlak z jednej i druhej strany opadol. Tempo bolo opatrnejšie a priamych striel do priestoru troch žrdí ubudlo. Aj preto sa prvé dejstvo skončilo bez gólov. 

Najzaujímavejšie štatistiky.
Najzaujímavejšie štatistiky.Opta by StatsPerform

Kým úvod prvého dejstva prinieslo viacero gólových príležitostí či zakončení na oboch stranách, začiatok druhého v tomto smere výrazne zaostalo. Na šance fanúšikovia v Lipsku čakali. Oba celky hrali taktickejšie a najmä opatrnejšie. Nikto z nich nechcel urobiť chybu, ktorá by ich stála prípadné problémy s postupom v skupine. 

Vzruch nastal až krátko po hodine hry. Z rohu ťažil hlavičkujúci Tchouaméni, ktorý len tesne míňal hornú konštrukciu holandskej brány. V 65. minúte už fanúšikovia Les Bleus zdvíhali ruky nad hlavu. Postupná kombinácia ich hráčov takmer priniesla vytúžený zásah. Na jej konci bol Griezmann, ktorý si síce nepomohol prvým dotykom, no zblízka ešte dokázal zakončiť a Verbruggen musel vyrážať na roh.

V koncovke boli nebezpečnejší Francúzi, ale gól nedali.
V koncovke boli nebezpečnejší Francúzi, ale gól nedali.Flashscore

Stretnutie nakoniec presný zásah neprinieslo. Napriek tomu videli fanúšikovia duel na veľmi vysokej úrovni s viacerými šancami na jednej i druhej strane. Holandsko uzavrie skupinu 25. júna proti Rakúsku. Francúzov v ten istý deň čakajú Poliaci, ktorí prišli o šancu postúpiť.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!