EURO 2024: Holandsko chce Francúzsku vrátiť prehry z kvalifikácie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šláger v duchu boja o postup. Holandsko chce Francúzsku vrátiť prehry z kvalifikácie

Mbappé môže do súboja nastúpiť s ochrannou maskou.
Mbappé môže do súboja nastúpiť s ochrannou maskou. Profimedia
Zápas Francúzsko - Holandsko bude nielen šlágrom piatkového programu európskeho šampionátu, ale aj súboj, ktorý môže priniesť ďalšieho postupujúceho do osemfinále. Oba tímy naplno bodovali v úvodných zápasoch a ďalšie tri body by im dodali postupovú definitívu. Stretnutie skupiny D je na programe v piatok od 21:00 v Red Bull aréne v Lipsku.

Francúzi zvíťazili v úvodnom zápase nad Rakúskom 1:0 po vlastnom góle súpera v závere prvého polčasu. Výsledkovo potvrdili rolu favorita, no po zápase najviac rezonovalo zranenie útočníka Kyliana Mbappého, ktorý si v závere duelu zlomil nos.

Jeho štart proti Holandsku bol najskôr nepravdepodobný, ale vo štvrtok sa objavili informácie, že bude hrať aj so špeciálnou ochrannou maskou.

"Máme kvalitu a talent, ale je tu veľa tímov, ktorí to tiež majú. Na najvyššej úrovni musíte mať adekvátne schopnosti a spolupracovať. V zápase proti elitným svetovým tímom je dôležitá intenzita na najvyššej úrovni," poznamenal tréner francúzskeho tímu Didier Deschamps pre uefa.com.

Vzájomné zápasy oboch tímov.
Vzájomné zápasy oboch tímov.Flashscore

Holanďania odštartovali turnaj víťazstvom proti Poľsku 2:1 po tom, čo prehrávali 0:1. Ich prevahu, ktorá vyústila do viacerých gólových príležitostí, zavŕšil v 83. minúte Wout Weghorst.

"Po hodine hry to malo byť 4:1. Hrali sme veľmi dobre, ale nedokázali sme skórovať. Keby sme využili naše šance, boli by sme na tom gólovo podobne ako Nemecko, ktoré dalo päť gólov v prvom zápase. Náš výkon nebol stopercentný, ale samotný výsledok a schopnosť otočiť nepriaznivý vývoj nám zvýšili sebavedomie," konštatoval tréner holandského tímu Ronald Koeman.

Francúzi a Holanďania na seba narazili aj v kvalifikácii, oba zápasy sa skončili víťazstvom francúzskeho tímu - 4:0, 2:1.

Preview zápasu Holandsko - Francúzsko.
Flashscore

Holandsko - Francúzsko (21:00)

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!