Slováci majú veľa kvalitných hráčov, jedným z nich je Lobotka, upozorňuje anglický bek Guéhi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci majú veľa kvalitných hráčov, jedným z nich je Lobotka, upozorňuje anglický bek Guéhi

Guéhi patrí k aktuálnym oporám Angličanov.
Guéhi patrí k aktuálnym oporám Angličanov.Reuters
Výkony Marca Guéhiho (23) boli jedným z mála pozitív počas zatiaľ nie príliš ideálneho ťaženia Anglicka na ME 2024. Obranca vo výbere trénera Garetha Southgatea (53) však zostáva nohami pevne na zemi.

Bek pôsobiaci v Crystal Palace bol jedným z 12 hráčov Albionu, ktorí pricestovali do Nemecka na svoj prvý veľký turnaj. Nad obranou reprezentácie, v ktorej pre zranenia chýbajú niektorí skúsení hráči, panovali obavy.

"Povedal by som, že som spokojný, pretože práca sa neskončila. Je dôležité, aby sme pokračovali v budovaní," uviedol Guéhi novinárom po postupe zo skupiny.

V osemfinále narazí anglický favorit na národný tím Slovenska, ktorý bude mať neľahkú úlohu nielen preto, že súper inkasoval v skupinovej fáze iba jediný gól. "Je to kolektív, ktorý dokáže dobre brániť, a ak chceme na turnaji zájsť ďaleko, obrana musí byť silná," dodal stopér.

Guéhi sa príliš nestaral o reči, ktoré ho označujú za najlepšieho hráča mužstva: "Je príjemné to počuť. Nepovedal by som, že som bol najlepší. Myslím si, že tam bolo veľa dobrých výkonov."

Obranca bol kapitánom anglických tímov na mládežníckej úrovni, takisto si skúsil byť kapitánom aj v Crystal Palace a vďaka svojej vyspelosti si vyslúžil prezývku "strýko". "Neustále všetko rozvíjam, jednoducho sa zlepšujem v každom jednom aspekte svojej hry. Či už je to komunikácia, prihrávky alebo obrana," vysvetlil.

Anglicko sa v nedeľu stretne s výberom trénera Francesca Calzonu. "Všetci sme sledovali ich zápasy a vieme, že sú veľmi dobrí. Majú veľa kvalitných hráčov, jedným z nich je Lobotka z Neapolu. Bude to ďalší ťažký zápas, náročný súper, s ktorým si musíme poradiť," vyhlásil a dodal:

"Musíme byť pripravení na takéto výzvy a vyrovnať sa s akoukoľvek intenzitou, ktorú prinesú. To, čo buduje dôveru, je súdržnosť, výkony a fakt, že sme ešte neprehrali zápas, čo je podľa mňa naozaj dôležité."

Dejiskom súboja medzi víťazmi skupiny C a mužstvom z tretieho miesta skupiny E bude Veltins Arena v Gelsenkirchene. Slováci sa pokúsia o historický zápis v podobe postupu medzi osem najlepších účastníkov Eura, Angličania sú úradujúcimi vicemajstrami z roku 2021.

Anglicko - Slovensko (nedeľa, 18:00)

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!