Slováci postúpia zo skupiny na Eure, myslí si expert. V kvalifikácii patrili do TOP 10

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci postúpia zo skupiny na Eure, myslí si expert. V kvalifikácii patrili do TOP 10

Slovákom by podľa nášho odborníka nemal postup uniknúť.
Slovákom by podľa nášho odborníka nemal postup uniknúť.Profimedia/Flashscore
V piatok sa v Nemecku začínajú majstrovstvá Európy vo futbale a s nimi prichádza aj predposledná epizóda videoseriálu Cesta na EURO. Tentoraz je témou analýza skupiny E, v ktorej sú Belgicko, Slovensko, Rumunsko a Ukrajina. Podľa stávkových kancelárií by malo ísť o kvarteto, ktorému bude jasne dominovať Belgicko, pričom zvyšné tri tímy patria medzi outsiderov Eura. Svoj názor na vývoj skupiny E prezradil aj Jan Morávek (34), bývalý futbalový reprezentant a hráč Bundesligy, teraz expert českej mutácie Flashscore Správ.

"Ten, kto pôjde z kola von v skupine E, je jasné. Neverím, že by Rumunsko v sebe našlo silu, aby postúpilo. Zvyšné tri tímy podľa mňa postúpia, pričom jasným favoritom je, samozrejme, Belgicko. Prekvapením potom môže byť Ukrajina, u ktorej vnímam, že je tam zaujímavý potenciál mužstva, majú kvalitných mladých hráčov. Urobili na mňa dojem už v kvalifikačnej skupine, kde takmer skončili pred Talianskom," špekuluje o vývoji skupiny E Jan Morávek.

Belgicko sníva o tom, že jeho hráči si z reprezentačnej akcie konečne prinesú veľký úspech, ale Morávek tomu príliš neverí: "Spojenie trénera Tedesca a Belgicka vyzerá dobre, ale myslím si, že to bude stačiť len na štvrťfinále. Táto generácia okolo Lukakua a De Bruyneho asi zostane len pri mediálnom sne."

Cesta na EURO: Skupina E
Flashscore

"Z menej známych hráčov v tejto skupine sa mi páči Heorhij Sudakov zo Šachtaru, 21 rokov, obojnohá desiatka s veľkou trhovou hodnotou. Bijú sa oňho veľkokluby z Anglicka. Uvidíme, kde skončí, ale som každopádne zvedavý, čo predvedie na Eure. Druhý zaujímavý mladý hráč je Bakayoko z Belgicka, výborný krídelník, skvelý jeden na jedného. Uvidíme, koľko priestoru dostane," popisuje Morávek, na ktorých hráčov sa v skupine E najviac teší.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!