EURO 2024: Slovensko proti Rumunsku zrejme aj s Hanckom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovákom aj Rumunom stačí na postup remíza, myslia ale na výhru. Sokoli aj s Hanckom

Hancko v utorok trénoval s mužstvom.
Hancko v utorok trénoval s mužstvom.TASR
Slovenskí futbalisti sú pred záverečným zápasom v základnej fáze proti Rumunsku v najvyrovnanejšej skupine celých ME. Po pondelkových zápasoch je už jasné, že im stačí na postup aj remíza, ktorá by posunula ďalej i Rumunov. Do osemfinále však môže za určitých okolností ísť aj zdolaný tím. Úvodný výkop stretnutia je na programe v stredu o 18:00 vo Frankfurte.

Prvýkrát v histórii kontinentálneho šampionátu nastala situácia, keď majú všetky tímy v základnej skupine po dvoch zápasoch rovnaký počet bodov (3). Slováci sú momentálne tretí, o skóre pred Ukrajinou a víťazstvo im zabezpečí prvé dve priečky v éčku.

Pokiaľ sa zvyšný zápas medzi Ukrajinou a Belgickom skončí remízou alebo vyhrajú červení diabli, Slováci sú na prvom mieste. V prípade triumfu Ukrajiny postúpia ďalej z druhého miesta. Pokiaľ sokoli remizujú, budú tretí a v tabuľke tretích tímov skončia s určitosťou pred trojbodovými Maďarmi a dvojbodovými Chorvátmi. Prehra im bude s najväčšou pravdepodobnosťou stačiť len v prípade triumfu Ukrajiny.

Slováci i Rumuni však odmietajú myšlienku hrania na remízu. Tím Francesca Calzonu chce priniesť Slovensku premiérovo dve víťazstvá na veľkom turnaji. Rumuni vyhrali naposledy viac ako zápas na takomto podujatí na MS 1998, kde postúpili do osemfinále.

Preview zápasu Slovensko - Rumunsko.
Flashscore

"Sme radi, že sme zvládli prvý zápas, no neteší nás ten druhý. Chceme vyhrať každý duel a teraz vieme, že musíme niečo vylepšiť a zmeniť," povedal ohľadom stretnutia s Rumunmi stredopoliar Juraj Kucka. Na remízu nechce hrať podľa útočníka Valentina Mihailu ani jeho tím: "Hráč ani tím nemôžu ísť do zápasu s myšlienkou remizovať. Ak to bude 0:0 v 91. minúte a remízou sa kvalifikujú oba tímy, tak možno. Nechcem však kalkulovať."

Mihaila nastúpil v prvom zápase proti Ukrajine (3:0) až v 62. minúte, proti Belgičanom (0:2) bol v základe. Na ľavom krídle hral na úvod Florinel Coman. Na slovenskej strane sa zmeny v zostave neočakávajú. Otázny bol post ľavého obrancu, kde mal Dávid Hancko náročný úvodný zápas proti Belgicku (1:0). V ďalšom dueli s Ukrajinou (1:2) navyše striedal, keď padol na trávnik bez kontaktu so súperom. Podľa spoluhráčov i realizačného tímu však absolvoval magnetickú rezonanciu a je v poriadku. V utorok dokonca trénoval s tímom.

O čosi viac šancí sa dáva Slovákom.
O čosi viac šancí sa dáva Slovákom.Flashscore

Slováci a Rumuni sa stretnú prvýkrát od augusta 2013, keď odohrali prípravný zápas v Bukurešti (1:1). Dokopy sa stretli doposiaľ sedemkrát, v ostrých zápasoch štyri v kvalifikácii na ME 1996 a 2000. Lepšiu bilanciu majú jasne Rumuni, ktorí vyhrali tri zo štyroch ostrých zápasov so skóre 10:3 a Slovákom doposiaľ nepodľahli v súťažnom ani v prípravnom zápase.

Slovensko - Rumunsko (streda, 18:00)

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!