Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovensko nedalo šancu San Marínu, Rigo okorenil debut gólom

Slováci skórovali štyrikrát.
Slováci skórovali štyrikrát.TASR
Slovenskí futbalisti zvíťazili v stredajšom prípravnom zápase nad San Marínom 4:0. Na štadióne v rakúskom Wiener Neustadte rozhodli o svojom triumfe nad outsiderom troma gólmi v prvom polčase. Strelecký účet si pri svojom debute za národný tím otvoril stredopoliar Tomáš Rigo (21). Slováci uzavrú prípravu na európsky šampionát v nedeľu v Trnave proti Walesu.

Slovensko - San Maríno 4:0

Slováci vstúpili do zápasu niekoľkými nepresnosťami. Postupne sa však dostavil očakávaný scenár, favorit sa usadil na polovici súpera a hľadal medzery v defenzíve outsidera. Otvárací gól do siete San Marína prišiel v ôsmej minúte, keď sa po priamom kope dostal k dorážke Rigo a vo svojom prvom stretnutí za národný tím si otvoril strelecký účet.

Už o necelé dve minúty Slováci viedli 2:0, keď loptu za obranu dostal Suslov a strelou k žrdi prekonal gólmana. Blízko k tretiemu presnému zásahu bol v 17. minúte Haraslín, ktorý namieril z priameho kopu do žrde. Krídelník Sparty Praha sa presadil až v 36. minúte, keď sa k nemu po kombinácii odrazila lopta v šestnástke a prudkou strelou nedal šancu Colombovi - 3:0.

Pred začiatkom druhého dejstva urobil Calzona prvé zmeny. Ihrisko opustil Pekarík, na jeho miesto sa zo stredu obrany presunul Gyömbér a na post stopéra sa zasunul striedajúci Obert. Do druhého polčasu nezasiahol ani autor tretieho gólu Haraslín, ktorého nahradil Sauer. Štvrtýkrát rozvlnil sieť Sanmarínčanov v 58. minúte Strelec po spätnej prihrávke de Marca. Počas celého stretnutia nemusel ani raz zasahovať slovenský brankár Rodák. Po zvyšok druhej časti hry neinkasoval už ani Colombo.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Slováci zdolali futbalového "trpaslíka" vo všetkých piatich vzájomných dueloch a vylepšili si priaznivé skóre na 26:1. Naposledy sa s posledným tímom rebríčka FIFA stretli 6. júna 2009 v zápase úspešnej kvalifikácie MS 2010, keď súpera v Bratislave deklasovali 7:0. Ako jediný si spomedzi súčasných hráčov výberu Francesca Calzonu zahral pred 15 rokmi pravý obranca Peter Pekarík.