Slovensko patrí na futbalovú mapu, povedal emotívny Škriniar. Calzona mužstvo pochválil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovensko patrí na futbalovú mapu, povedal emotívny Škriniar. Calzona mužstvo pochválil

Škriniar (vpravo) niesol prehru ťažko.
Škriniar (vpravo) niesol prehru ťažko.TASR
Slovenskí futbalisti boli v osemfinále európskeho šampionátu v Nemecku len niekoľko desiatok sekúnd od prepísania histórie. Vynikajúco rozohraný zápas proti Anglicku však nedotiahli do víťazného konca, inkasovali v nadstavenom čase a aj v následnom predĺžení. V tábore sokolov tak po záverečnom hvizde zavládlo obrovské sklamanie, ktoré pred kamerami neskrýval ani kapitán Milan Škriniar (29).

Anglicko - Slovensko 2:1 pp

Slovensko vstúpilo do zápasu aktívne a udržiavalo si rovnaký sympatický herný prejav, akým sa prezentovalo v skupinovej fáze. Angličania sa prezentovali nevýrazne a niekoľkokrát sa na ich adresu objavil piskot z radov vlastných fanúšikov. Výber trénera Calzonu sa zaslúžene dostal do vedenia v 25. minúte. Priestor dostal Dávid Strelec, ktorý podával kvalitný výkon, poslal loptu do pokutového územia a Ivan Schranz prekonal Pickforda. Zaznamenal svoj tretí gól na Eure.

Po zmene strán Anglicko pridalo na obrátkach, čo rezultovalo do presného zásahu Phila Fodena v 50. minúte. Jeho gól však neplatil pre ofsajd. Albion však začal tlačiť čoraz viac a viac a Slovensko muselo brániť historický výsledok. Desať minút pred koncom riadneho hracieho času opečiatkoval Declan Rice žrď Martina Dúbravku. Sokoli napokon kapitulovali. Vyrovnávajúci gól inkasovali v 95. minúte z kopačiek Judea Bellinghama, ktorý v pokutovom území vystrihol efektné nožničky.

Zostrih zápasu Anglicko - Slovensko.
TV Markíza

Duel sa tak ocitol v predĺžení, ktoré z pohľadu slovenského národného tímu odštartovalo najhoršie ako mohlo. Hneď v 1. minúte poslal Angličanov do vedenia Harry Kane. Následne už mužstvo Francesca Calzonu nedokázalo na nepriaznivý priebeh stretnutia reagovať.

Emotívne chvíle prežíval po súboji kapitán Milan Škriniar, ktorý pred kamerami TV Markíza len ťažko zadržiaval slzy: "Chýbalo nám možno 30 sekúnd a mohli sme sa tešiť my, ale taký je futbal. Nemám slov. Som naozaj hrdý na chlapcov, trénerov a na všetkých za celé to obdobie. Vytvorili sme neskutočnú partiu. Mrzí nás to o to viac, že to končí takto. Verím, že sa vrátime silnejší a budeme vedieť reprezentovať Slovensko ako sme to robili počas tohto Eura."

"Anglicko má kvalitné mužstvo, bránili sme to dobre. Bohužiaľ, prišiel svetový gól od Bellinghama, škoda. V predĺžení sme mali nejaké šance, snažili sme sa s tým niečo urobiť. Ale ukázali sme, že vieme hrať s každým a že Slovensko na futbalovú mapu určite patrí," dodal.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Statsperform

Tréner Francesco Calzona sa naopak usmieval a vyzdvihol svoj tím. "Na toto mužstvo musíme byť hrdí, hrali sme vyrovnaný zápas proti Angličanom. Počas druhého predĺženia sme hrali na ich polovici. Hodnota ich tímu je obrovská, ale opakujem, môžeme byť hrdí."

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!