Slovensko zmietlo Wales a na EURO cestuje s víťaznou náladou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovensko zmietlo Wales a na EURO cestuje s víťaznou náladou

Aktualizované
Slovenskí futbalisti sa na EURO naladili tým najlepším spôsobom.
Slovenskí futbalisti sa na EURO naladili tým najlepším spôsobom.TASR
Zverenci Francesca Calzonu (55) privítali v generálke pred štartom Eura v Nemecku na domácom trávniku v Trnave Wales. V poslednom prípravnom strete zvíťazili jasne 4:0. V utorok podvečer absolvuje slovenská výprava v dejisku šampionátu prvú tréningovú jednotku.

Slovensko - Wales 4:0

Tréner Francesco Calzona urobil oproti prvému prípravnému vystúpeniu so San Marínom (4:0) v základnej zostave viacero zmien. Zostali v nej iba stopér Škriniar, pravý obranca Pekarík, stredopoliar Lobotka a krídelník Haraslín. Naopak, po vyliečení dostali priestor Kucka, Hancko a Schranz. Prakticky nastúpilo to najsilnejšie, čo trénerský štáb má k dispozícii. 

Základné zostavy oboch tímov.
Základné zostavy oboch tímov.Flashscore

Už v závere tretej minúty otestoval Boženík pozornosť brankára Warda, keď pálil po zemi bez prípravy po rýchlej akcii z hranice šestnástky. Hosťujúci strážca svätyne všetko videl a loptu bez problémov chytil. V prvej polovici prvého dejstva sa slovenskí futbalisti ujali vedenia, keď sa presadil hlavou po štandardke Hancko, lenže zakončoval z ofsajdového postavenia. Do tých chvíľ zverenci trénera Calzonu držali loptu na svojich kopačkách i súpera na dištanc. 

Postupnými akciami sa snažili prekonať defenzívu súpera. Najčastejšie Slováci útočili a centrovali zľava, no neúspešne. Aj preto mali v tridsiatej minúte stále v štatistike striel na bránu iba jednu, vyššie spomínanú od Boženíka z úvodu duelu. V 37. minúte sa musel mať premiérovo na pozore aj Dúbravka. Hlavou ho preveril zblízka Moore

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Keď už sa zdalo, že sa k aktivite preberá Wales, posunul zľava Haraslín loptu do stredu Kuckovi, ktorý z diaľky napriahol a prudkou ranou prekvapil brankára Warda - 1:0. Skúsený futbalista tak okorenil svoj návrat po zranení tým najlepším spôsobom.

Po zmene strán sa vrátili hráči spod Tatier na trnavský trávnik ešte aktívnejšie. Od úvodných sekúnd sa tlačili do brány hostí a vytvárali si tlak. Po rohovom kope namieril Vavro hlavou ešte do brvna, ale v 56. minúte už zužitkoval Hanckov center pred bránou Boženík - 2:0. Futbal Slovákom chutil, čo ukázala 60. minúta, keď najskôr Haraslín zastrihal v šestnástke po tom, čo tam loptu naservíroval sprava Pekarík. Tá ešte neskončila v sieti, až po zakončení Boženíka - 3:0.

Juraj Kucka po prvom zásahu.
Juraj Kucka po prvom zásahu.TASR

V záverečnej dvadsaťminútovke urobil trénerský štáb viacero zmien. Na trávnik sa dostal aj Bénes, ktorý v nadstavenom čase utešenou strelou spoza šestnástky k pravej žrdi pečatil konečný rezultát na 4:0.