EURO 2024: Slovinci na Eure skončili, ale dominujú fitness dátam. Medzi maratóncami dvaja Slováci

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovinci na Eure skončili, ale dominujú fitness dátam. Medzi maratóncami dvaja Slováci

Slovinský útočník Benjamin Šeško je najrýchlejším hráčom na Eure.
Slovinský útočník Benjamin Šeško je najrýchlejším hráčom na Eure.Profimedia
Hoci na majstrovstvách Európy už nepridajú ani minútu, Slovinci zanechali v Nemecku veľmi dobrý dojem. Dvaja ich hráči dokonca dominujú fitness štatistikám. Zahanbiť sa pritom nenechali ani Slováci.

Tesné vedenie

Pokiaľ by premenil jednu z dvoch tutoviek, Benjamin Šeško by sa pravdepodobne stal národným hrdinom, ktorý poslal Portugalsko z Eura domov. Útočník Lipska však v oboch prípadoch zlyhal.

Na turnaji napriek tomu zanechal (aspoň zatiaľ) jasnú stopu svojou veľkou zbraňou - výbušnou rýchlosťou. Je zatiaľ najrýchlejším hráčom na Eure. V zápase mu totiž namerali rýchlosť 35,9 km/h, čo iba o desatinu stačí na tesné vedenie. V nemeckej lige, kde hrá za RB Lipsko, by sa však v minulej sezóne sotva zmestil do prvej desiatky.

Najrýchlejší hráči Eura 2024.
Najrýchlejší hráči Eura 2024.Flashscore

Takmer na rovnakej úrovni sú dve krídla - Nemec Leroy Sané a Rumun Valentin Mihaila. Prekvapujúco až na dvanástom mieste je francúzsky útočník Kylian Mbappé, ktorému namerali 35 km/h. Z obrancov je v tomto smere najlepší jeho krajan Theo Hernández (35,7).

Slovákov by sme na čelných pozíciách hľadali márne. Tomáš Suslov sa delí o 75. pozíciu s rýchlosťou 33,5 km/h, mimo prvej stovky nasledujú Stanislav Lobotka (32,9), Denis Vavro (32,7), Lukáš Haraslín (32,5) a nad 32 km/h sa dostal už len Dávid Hancko (32,2).

Medzi maratóncami vedie tiež Slovinec

Slovinsko však kraľuje aj v ďalšej fitness štatistike. Stredopoliar Adam Gnežda Čerin je najväčším maratóncom šampionátu. Hráč Panathinaikosu v štyroch dueloch nabehal 51,2 kilometra. V TOP 10 však z krajanov nie je sám. Za Slovincov sa do nej so 46 kilometrami prebojoval aj krajný obranca Žan Karničnik, ktorý oblieka dres Celje.

Najväčší maratónci Eura.
Najväčší maratónci Eura.Flashscore

Druhý medzi maratóncami je Stanislav Lobotka, ktorý v slovenskom drese nabehal rovných 50 kilometrov v štyroch zápasoch. Na treťom mieste je Angličan Declan Rice, ktorý sa so 49,2 km dostal tesne pod hranicu 50 km.

Neuveriteľné turnajové výkony 37-ročného Petra Pekaríka, ktorý mal počas sezóny minimálnu mitutáž v drese Herthy Berlín, len podčiarkuje piate miesto a 47,3 kilometrov. Medzi elitou sa v štatistike umiestnili aj ďalší 37-ročný veterán spod Tatier Juraj Kucka (44,6 a 13. miesto), za ním sa už zaradila dvojica stopérov Vavro (44,1 a 15. miesto) a Milan Škriniar (44,0 a 17. miesto).

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!