Slovinsko bolo sekundy od historickej výhry, Srbsko spasil striedajúci žolík z lavičky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovinsko bolo sekundy od historickej výhry, Srbsko spasil striedajúci žolík z lavičky

Aktualizované
Slovinsko takmer oslavovalo historickú výhru.
Slovinsko takmer oslavovalo historickú výhru.AFP
Futbalisti Slovinska remizovali vo štvrtkovom zápase C-skupiny ME v Nemecku so Srbskom 1:1. Slovinsko uzavrie boje v základnej skupine v utorok 25. júna o 21:00 s Anglickom, Srbsko sa v rovnakom termíne stretne s Dánskom. Z každej skupiny postúpia do osemfinále prví dvaja a štyria najlepší v šesťčlennej tabuľke tretích tímov.

Slovinsko - Srbsko 1:1

Úvodný polčas patril Slovinsku. Prvú strelu vyslal po chybe v zadných radoch Srbska stredopoliar Gnedza Čerin, ktorý spred pokutového územia mieril priamo do pripraveného Rajkoviča. Ten mal prácu aj o niekoľko minút neskôr, z rohu päťky pálil k žrdi Mlakar. Outsider bol aktívnejší a nebezpečnejší.

Srbi sa dostali do šance až po polhodine hry, ale za to bola veľká. Mitrovič si našiel center z priameho kopu, cez jedného z obrancov mieril na zadnej žrdi tesne vedľa. V 38. minúte skúsil individuálnu akciu Elšnik, krásne sa dostal až do šestnástky, opečiatkoval žrď. Dorážku v takisto dobrej pozícii nasmeroval Šeško nad brvno.

Do kabín sa išlo za nerozhodného stavu, no Srbsko výrazne zaostávalo za svojim výkonom zo stretnutia proti Anglicku. Do druhého dejstva prišli Srbi ako vymenení a hneď zatlačili súpera do jeho šestnástky. Mitrovič mieril hlavou z ideálnej pozície len o niekoľko málo čísel vedľa.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Hru oživil aj striedajúci Gačinovič, práve jeho prudký center si Bijol takmer zrazil do vlastnej svätyne. Ojedinelý brejk slovinského tímu zakončil zaujímavou strelou pod brvno Šeško, takže Rajkovič mal čo robiť, aby neinkasoval. Ako minúty pribúdali, hráči si uvedomovali, že je dôležité neurobiť chybu.

Skvele hral pravý slovinský obranca Žan Karničnik a jeho aktivita priniesla ovocie. V 69. minúte získal loptu na svojej polovici, potiahol rýchly brejk, ktorý rozohral na ľavé krídlo. Sám pokračoval na hrot ofenzívy, čo sa ukázalo ako skvelý krok, nakoľko ho presným centrom na zadnej žrdi našiel Elšnik - 1:0.

O oba doterajšie slovinské góly na tohtoročnom Eure sa postarali krajní obrancovia, keďže do siete Dánska sa trafil ľavý bek Janža. Vyrovnanie mal na kopačke aktívny Mitrovič.

Karničnik prišiel v posledných sekundách o status národného hrdinu.
Karničnik prišiel v posledných sekundách o status národného hrdinu.Statsperform/Profimedia

Na center sprava sa natlačil práve cez Karničnika, ale ten dokázal jeho halfvolej z hranice malého vápna tečovať tak, že neskončil v sieti, ale na brvne, čo sa v danom momente ukázalo ako kľúčové.

Už na konci päťminútového nadstavenia prišlo Slovinsko o historicky prvú výhru na Eure. Center z rohu dostal hlavou do siete Luka Jovič - 1:1.

Až sedem z posledných deviatich vzájomných zápasov týchto súperov sa skončilo remízou. Srbi ostávajú poslední, ale stále sú v hre o postup. Slovinci majú na druhej priečke dva body.

Zostrih zápasu Slovinsko - Srbsko.
TV Markíza

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!