Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Smeruje Rakúsko k rozprávkovému výsledku? Hráči sú ambiciózni, ale Rangnick brzdí eufóriu

Rangnick nebol jediný, kto bol v utorok večer šťastný.
Rangnick nebol jediný, kto bol v utorok večer šťastný.AFP
Ani po senzačnom víťazstve v skupine D nechcel Ralf Rangnick (65) nič počuť o úlohe favorita na majstrovstvách Európy v Nemecku. "Pred niekoľkými týždňami som povedal, že si nemyslím, že je veľmi pravdepodobné, že sa staneme majstrami Európy. To stále platí," povedal nemecký tréner po víťazstve nad Holandskom.

Holandsko - Rakúsko 2:3

"Chlapci sú sami o sebe veľmi ambiciózni. Všetci sa chcú dostať čo najďalej," zdôraznil skúsený šéf lavičky a dodal: "Je to postupný proces. Musíme pokračovať v takej hre, akú sme predvádzali doteraz."

Rakúsko sa triumfom v záverečnom zápase skupiny nielenže posunulo pred Holandsko, ale vo vyrovnanej skupine D za sebou nechalo aj Francúzsko. Vicemajstri sveta v súbežne hranom dueli nedokázali nájsť spôsob, ako poraziť Poľsko a nakoniec iba remizovali 1:1.

Zostrih zápasu Holandsko - Rakúsko.
TV Markíza

"Každý, kto si stavil na to, že sa niečo také stane, je teraz zrejme oveľa bohatší," zažartoval nemecký manažér, ktorý odmietol aj Bayern Mníchov pre svoju súčasnú prácu pri národnom tíme. "Ale v tom je krása futbalu, že sa takéto veci stávajú," doplnil.

Rakúsko si úspechom v skupine vylepšilo svoju pozíciu pre osemfinále, takže sa stretne s tretím tímom skupiny F. O tom, kto to bude, sa rozhodne v stredu večer. V hre sú Turecko, Gruzínsko a Česká republika.

"Vyraďovacia fáza je niečo iné. Tímy sa ukážu v inom svetle, môžete sa poriadne rozbehnúť," myslí si Marcel Sabitzer, ktorý v 80. minúte strelil víťazný gól proti Holandsku. "Máme kvalitu na to, aby sme zdolali každého súpera, ale v každom prípade nás čaká veľmi ťažká cesta," nadviazal.

Stredopoliar Borussie Dortmund vyhlásil, že je ešte priskoro hovoriť o "rakúskej rozprávke". Je si však istý, že tí, ktorí Rakúšanov poznajú, vedia, že pracujú veľmi tvrdo a rovnako dobre vedia oslavovať. "Preto si tieto chvíle tak užívame," uzavrel Sabitzer.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!