EURO 2024: Som si istý, že sa nám radosť rýchlo vráti, povedal po vyradení Sagnol

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Som si istý, že sa nám radosť rýchlo vráti, vyhlásil po vyradení Sagnol

V zostave Gruzínska nechýbal kapitán Guram Kašia, futbalista bratislavského Slovana.
V zostave Gruzínska nechýbal kapitán Guram Kašia, futbalista bratislavského Slovana.Profimedia
Reprezentačný tréner Gruzínska Willy Sagnol (47) bol sklamaný z nedeľňajšieho vyradenia v osemfinále majstrovstiev Európy po prehre 1:4 so Španielskom. Je si však istý, že keď sklamanie opadne, vráti sa radosť z poznania a z toho, čo zakaukazská krajina pri svojom debute na Eure dosiahla. Povedal to na tlačovej konferencii.

Španielsko - Gruzínsko 4:1

Gruzínsko pri premiére na veľkom turnaji prekvapujúco postúpilo zo skupiny. Po prehre 1:3 s Tureckom, remíze 1:1 s Českou republikou a výhre 2:0 nad Portugalskom sa dostalo do osemfinále z tretieho miesta. Nedokázalo však vzdorovať favorizovaným Španielom, hoci viedlo.

"Bola to naša prvá útočná akcia, z ktorej sme strelili gól. Keby sme v prvom polčase udržali vedenie, mali by sme v druhom o niečo viac energie. Celkovo si však Španielsko zaslúžilo vyhrať, o tom niet pochýb," hodnotil tréner Sagnol.

Zostrih zápasu Španielsko - Gruzínsko.
TV Markíza

"Sme trochu smutní, pretože sme prehrali. Som si však istý, že o pár dní si uvedomíme, čo sa nám podarilo. Som presvedčený, že naša radosť sa veľmi rýchlo vráti," pokračoval 47-ročný Francúz.

Gruzínsko sa na historicky prvý kontinentálny šampionát prebojovalo z play-off. "Musíte si na chvíľu sadnúť a zamyslieť sa nad tým, čo ste dokázali. Myslím, že pri pohľade na uplynulý rok môžeme byť všetci spokojní, pretože posun tímu bol absolútne úžasný," doplnil Sagnol.

Najzaujímavejšie štatistiky.
Najzaujímavejšie štatistiky.Opta by StatsPerform

"Som veľmi hrdý na to, čo hráči v ostatných mesiacoch dokázali. Teraz sa cesta skončila, ale som si istý, že tá ďalšia bude rovnako vzrušujúca," dodal bývalý hráč Monaka a Bayernu Mníchov.

Nasledujúcim cieľom bude kvalifikovať sa na ďalší záverečný turnaj. "Bude to chvíľu trvať, kým to spracujeme. Mali sme fantastické mužstvo a podali sme skvelý tímový výkon. Veľmi tvrdo sme pracovali, aby sme sa sem dostali. Urobíme všetko pre to, aby sme sa dostali na ďalší veľký turnaj. Sme veľmi šťastní a hrdí na to, čo sme v posledných dňoch a týždňoch ukázali. Bola to všetko skvelá skúsenosť. Všetci to budeme chcieť zažiť znova," uzavrel Willy Sagnol.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!