Sommer prerušil kontakt so spoluhráčmi z Interu. Tréner Švajčiarov sa chce vyhnúť rozstrelu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sommer prerušil kontakt so spoluhráčmi z Interu. Tréner Švajčiarov sa chce vyhnúť rozstrelu

Sommer je oporou v bráne Švajčiarska.
Sommer je oporou v bráne Švajčiarska.Reuters
Osemfinálový súboj Švajčiarska s Talianskom bude veľmi pikantný pre Yanna Sommera (35). Švajčiarsky gólman na klubovej úrovni pôsobí v Interi Miláno, v sobotu ho tak čaká súboj s piatimi klubovými spoluhráčmi. Skúsený brankár priznal, že kamarátstvo išlo hneď po konci základných skupín bokom.

Sommer k tejto téme uviedol: "V priebehu Eura sme spolu hovorili, ale pred vzájomným zápasom sme sa prestali kontaktovať. Všetci sa sústredíme na úlohu, ktorá je pred nami." 

Víťazstvo 3:1 nad Maďarskom a remízy 1:1 so Škótskom aj Nemeckom sú vysvedčením, ktoré Švajčiarom zabezpečilo osemfinálový súboj s úradujúcimi majstrami Európy. Švajčiarska reprezentácia neporazila futbalistov z Apeninského polostrova od mája 1993, vzhľadom na výsledky v skupine však verí, že nelichotivú bilanciu môže utnúť.

"Všetci sa sústredíme na postup do štvrťfinále. Sme veľmi radi, že nás čaká práve Taliansko. Bude to dôležitý zápas pre obe krajiny a verím, že ho zvládneme. Hrá sa na nádhernom štadióne, kde očakávam skvelú atmosféru," povedal švajčiarsky gólman.

Preview zápasu Švajčiarsko - Taliansko.
Flashscore

Taliani si na poslednom šampionáte dokráčali pre titul aj vďaka skvele zvládnutým predĺženiam a penaltám. V osemfinále zdolali v predĺžení Rakúsko, v semifinále zvládli penalty so Španielskom a aj o zlate rozhodli v záverečnom rozstrele, v ktorom porazili domáce Anglicko. Tréner Švajčiarska Murat Yakin povedal, že jeho tím je na rozstrel pripravený:

"Všetci si na tréningu penalty vyskúšali, zapísali sme si nejaké poznámky, ale to nie je to isté, ako keď hráči kopú penalty v zápase. Pod tlakom sa kope výrazne horšie, ale to k tomu patrí." Pozitívnu skúsenosť s penaltami majú Švajčiari a Sommer zo šampionátu z roku 2021, keď v osemfinále vyradili Francúzov.

Yakin však dodal, že penaltám by sa radšej vyhol. "Aby som bol úprimný, dúfam, že sa nám podarí zápas rozhodnúť skôr ako na penalty. Je to lotéria. Ak by na ne predsa len došlo, verím, že ich zvládneme," uviedol štyridsaťdeväťročný kouč.

Švajčiarsky lodivod uviedol, že v základnej zostave oproti poslednému duelu v skupine plánuje niekoľko zmien. Celý tím by však mal byť pripravený do hry. "Medzi chlapcami panuje výborná nálada. Tvrdo sme bojovali o to, aby sme šli do play-off z čo najlepšej pozície a nemôžeme sa dočkať, keď preukážeme našu silu aj v osemfinále," dodal Yakin.

Švajčiarsko - Taliansko (sobota, 18:00)

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.