EURO 2024: Souček sa po vyradení Česka hneval: Rozhodca nemá byť videný, tento chcel byť mužom zápasu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Souček sa po konci Česka hneval: Rozhodca nemá byť videný, tento chcel byť mužom zápasu

Kapitán Souček nebol spokojný s rozhodcami, ale nechce im vyradenie vyčítať.
Kapitán Souček nebol spokojný s rozhodcami, ale nechce im vyradenie vyčítať.Profimedia
Kapitána českej futbalovej reprezentácie Tomáša Součka (29) nahneval kontroverzný výkon hlavného rozhodcu Istvána Kovácsa pri prehre 1:2 s Tureckom, po ktorej národný tím vypadol z ME v Nemecku už v skupinovej fáze. Myslí si, že rumunský rozhodca sa chcel stať mužom duelu. Defenzívny stredopoliar sa cítil ukrivdený, ale z konca na šampionáte nechcel viniť len rozhodcu. Povedal to v rozhovore s novinármi, pred ktorým si ešte v mixzóne stihol zatelefonovať s manželkou.

Česko - Turecko 1:2

"Vždy s ňou doma preberám všetky zápasy. Niekedy sa o tom rozprávame aj cestou domov. Na jednej strane je rada, že idem domov k deťom, ale na druhej strane nás všetkých mrzí, ako nešťastne to dopadlo. Neviem, koľko takýchto turnajov ešte v kariére zažijem. Teraz sa skončil ten ďalší. Je mi to veľmi ľúto," vyhlásil Souček.

Zostrih zápasu Česko - Turecko.
TV Markíza

UEFA pred šampionátom stanovila, že s rozhodcami budú diskutovať len kapitáni. "Takto to bolo fajn. S tureckým kapitánom sme sa rozprávali asi päť minút pred koncom, že rozhodca povedal, že sa chce rozprávať s kapitánmi, ale keď to poviem podľa seba, bol taký namyslený, že sa nechcel rozprávať. Správni rozhodcovia majú byť tí, ktorých nie je vidieť. Tu chcel byť rozhodca mužom zápasu, to nás mrzí. Krivda, samozrejme, je, ale nie je to iba o tom. Bolo tam veľa situácií, ktoré sme nevyriešili dobre ako v našej šestnástke, tak aj súperovej. To sú kľúčové momenty," uviedol hráč West Hamu.

Vývoj xG v zápase.
Vývoj xG v zápase.Flashscore

Prekvapilo ho, aké rozdielne boli jednotlivé rozhodnutia Kovácsa. "Z Anglicka som zvyknutý, že sa základné fauly púšťajú, potom to má spád. Rozhodca však akceptuje to, že turecký hráč môže ísť k zemi a všetko je faul. Potom sú k tomu nútení aj hráči. Keď vedia, že sa to píska, tak, samozrejme, pôjdu na zem," vysvetľoval Souček.

Česi dohrávali duel od 20. minúty bez vylúčeného stredopoliara Antonína Baráka. "Ak sme dostali červenú kartu my, možno právom, myslím si, že ju mali dostať aj Turci, a nie raz. Potom tam bol gól Kuchtu, neviem, čo sa tam stalo. Počul som, že mal byť regulárny. Niekto môže povedať, že sa vyhovárame, ale iní vidia, že takéto momenty ovplyvnia celý zápas," zdôraznil rodák z Havlíčkovho Brodu.

Výkony rozhodcov sa mu nepozdávali ani v predchádzajúcich súbojoch s Portugalskom (1:2) a Gruzínskom (1:1). "Už s Portugalskom sme mali mať faul v poslednej minúte, s Gruzínskom to tiež nebolo úplne ono. Mrzí ma to. Je to najväčší turnaj v Európe a nebol to len jeden moment, ktorý bol proti nám. To nás mrzí všetkých. To je jedna vec. Druhá vec je, že proti Gruzínsku sme mali niekoľko šancí, mali sme ich premeniť a vyhrať. Potom by sme boli v osemfinále," povedal Souček.

Konečná tabuľka v skupine F.
Konečná tabuľka v skupine F.Flashscore

Napriek oslabeniu a inkasovanému gólu na 0:1 reprezentácia po jeho góle v 66. minúte vyrovnala. V nadstavení však Turci opäť udreli a Česi skončili v skupine F poslední.

"Zápas som si napokon veľmi užil. Mali sme o jedného hráča menej a s Tureckom sme hrali vyrovnanú partiu až do poslednej minúty. Naši fanúšikovia nás skvelo hnali, musím sa im veľmi poďakovať. Bolo to už v Lipsku a teraz dvakrát v Hamburgu. Boli motorom, ktorý nás hnal," povedal Souček.

"Mali sme o jedného hráča menej, ale občas to nebolo poznať. Turci zakopávali, zdržiavali, brankár mal dostať tri žlté za zdržiavanie. To bolo skvelé, aký z nás nakoniec mali strach. Som za to rád a som pyšný na celú kabínu," pokračoval bývalý hráč Žižkova, Liberca a Slavie.

Najzaujímavejšie štatistiky.
Najzaujímavejšie štatistiky.Opta by StatsPerform

Po stretnutí sa v kabíne prihovoril spoluhráčom. "Povedal som im, že som na nich veľmi pyšný. Len musíme byť koncentrovanejší v oboch šestnástkach, premieňať šance a nedostávať hlúpe góly. O tom to celé je. Inak má mužstvo veľkú silu a som na nich naozaj hrdý, najmä za dnešok, ako to odohralo. Myslím si, že budúcnosť tu určite je. Teším sa na ňu, ale teraz je to sklamanie, pretože sme všetci chceli postúpiť," uviedol Souček.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!