Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Spalletti sa po výbuchu na Eure odvolania báť nemusí, taliansky zväz mu dôveruje

Spalletti ostáva na lavičke Talianska.
Spalletti ostáva na lavičke Talianska.TASR
Talianska reprezentácia musí rýchlo zabudnúť na krach na európskom šampionáte, ďalšou výzvou sú majstrovstvá sveta 2026. Pri mužstve aj naďalej zostáva tréner Luciano Spalletti (65), miestna federácia (FIGC) mu totiž vyjadrila podporu.

Taliani vyhrali EURO pred tromi rokmi a do Nemecka pricestovali ako obhajcovia zlatých medailí, no nesplnili očakávania a v sobotu z turnaja vypadli. V osemfinále nestačili na Švajčiarsko, podali mimoriadne slabý výkon a prehrali 0:2. Fanúšikovia ale aj futbalová verejnosť kritizovali hlavne herný prejav mužstva, ktoré pôsobilo odovzdane a trápilo sa hlavne v ofenzíve.

Spalletti sa ujal vedenia národného tímu pred necelým rokom a vyskúšal mnoho hráčov v tíme, takisto pravidelne menil zostavu. Pokračoval v tom aj na nemeckom šampionáte a po vyradení sa ozývali hlasy volajúce po jeho odvolaní.

"Nebudeme sa za nič skrývať, naopak, musíme prevziať zodpovednosť. Včera som mal dlhý rozhovor s trénerom a z môjho pohľadu je nemysliteľné, aby sme po ôsmich alebo deviatich mesiacoch ukončili projekt plánovaný na niekoľko rokov," povedal na tlačovej konferencii prezident federácie Gabriele Gravina.

"Základom nášho projektu je kouč, ktorý je tu len niekoľko mesiacov a nie vždy mal k dispozícii hráčov, ktorých chcel. Sme presvedčení o jeho práci, už o šesťdesiat dní sa začne ďalšia výzva," dodal.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!