Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Španieli nepodceňujú formu Mbappého: Je nepredvídateľný, môže rozhodnúť v každom okamihu

Španieli si na Mbappého dajú pozor.
Španieli si na Mbappého dajú pozor.AFP
Tréner Španielska Luis de la Fuente (63) verí v silu svojho tímu pred semifinále ME 2024. Jeho mužstvo doposiaľ neprehralo a v boji o postup do finále nastúpi proti Francúzsku a jedinečnému Kylianovi Mbappému (25).

Španielsko sa vezie na vlne piatich víťazstiev v rade a na ceste do semifinále strelilo 11 gólov. Francúzsko sa do tejto fázy prepracovalo napriek tomu, že mu chýba plynulosť útoku a ešte nedokázalo skórovať z otvorenej hry. Zaknihovalo tri zásahy - jeden z penalty a dva vďaka vlastným gólom súperov.

Mbappé a jeho kolega z útoku Griezmann sa dostali pod paľbu kritiky za nevýrazné výkony, ale de La Fuente zostáva opatrný, pozor si dáva najmä na francúzskeho kapitána. "Takéto typy futbalistov sú nepredvídateľné. Nikdy neviete, kde sa objavia, nikdy úplne nezmiznú," povedal a dodal:

"Mbappého úroveň môže byť o niečo nižšia ako jeho zvyčajná, ale 50 % Kyliana Mbappého môže byť 100 % akéhokoľvek iného hráča. Takýto futbalista môže v každom okamihu rozhodnúť zápas. Je to génius, hráč svetovej triedy, akých má Francúzsko veľa."

Preview zápasu Španielsko - Francúzsko.
Flashscore

Napriek tomu, že španielsky lodivod nešetril chválou na adresu lídra svojho oponenta, podporil vlastných mužov: "Mbappé je jedinečný a výnimočný. Pre mňa sú však najlepší moji futbalisti. Keďže poznáme potenciál protivníkov, budeme sa snažiť minimalizovať ich prednosti. Verím, že im budeme schopní čeliť. Svojmu tímu verím a viem, že sme pripravení vyhrať."

Rodri sa vyjadril, že kritiku francúzskeho útočníka, ktorého mnohí považujú za najlepšieho hráča na svete, neberie príliš vážne. "Neverím tomu, čo ľudia hovoria. Poznám hráča, akým je. Môže kedykoľvek ublížiť každému tímu, budeme si musieť dávať pozor na to, čo robí," povedal.

Opora Manchestru City sa tiež ohradila voči narážkam, že Francúzi sa do semifinále dostali na základe nudného futbalu. "Niektorí si možno myslia, že sú nudní, ale ja futbal takto nevnímam. Sú v semifinále, ostatní nie. Chceme vyhrať a hrať náš futbal, nie sa príliš pozerať na to, čo robia oni," skonštatoval.

Španielsko - Francúzsko (utorok, 21:00)

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!