Španieli so štyrmi nováčikmi. Chýbajú Pedri či Laporte, prehliadnutá bola forma Isca

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Španieli so štyrmi nováčikmi. Chýbajú Pedri či Laporte, prehliadnutá bola forma Isca

Hlavný kormidelník Španielska Luis de la Fuente.
Hlavný kormidelník Španielska Luis de la Fuente.Profimedia
Tréner španielskej futbalovej reprezentácie Luis de la Fuente (62) nominoval na záverečné dva zápasy kvalifikácie ME proti Cypru a Gruzínsku štyroch nováčikov.

Jedným z nich je Aleix García z tímu lídra najvyššej súťaže Girony. Dvadsaťšesťročný stredopoliar dal v dvanástich dueloch La Ligy tri góly a na ďalšie štyri prihral. De la Fuente povolal aj krajného obrancu Alejandra Grimalda z Bayeru Leverkusen, stredopoliara Rodriga Riquelmeho (Atlético Madrid) a brankára Álexa Remira z Realu Sociedad. Všetci štyria si môžu odkrútiť debut v národnom drese.

Do nominácie sa nezmestil ani Isco. Takmer rok nehral futbal, ale po príchode do Betisu ožil. Stal sa osemkrát mužom zápasu. Aj vďaka jeho výkonom sa sevillský celok nachádza na šiestej priečke. 

"Niekedy mám pocit, že som nespravodlivý. Najmä k tým, ktorí sa nedostanú do nominácie. Zároveň som veľmi korektný. Prídu veľmi dobrí hráči a tí si to zaslúžia. Smolou je fakt, že mám oveľa viac dobrých hráčov, než miest na nominácii," vyjadril sa hlavný kormidelník "La Furia Roja".

V defenzíve nefiguruje meno Aymerica Laporta, ktorý si nešťastne porezal doma nohu. Chýba tiež Pedri, ktorý sa po zranení vracia do zostavy Barcelony. "Nie je zranený, pravidelne začína hrávať. Veľa sa s tými, ktorí sú zranení, rozprávam. Vrátil sa po dlhej dobe. Poznáme ho a určite s ním počítame. Ide o mimoriadne kvalitného hráča. Keď dostane potrebnú hernú prax, bude s nami," doplnil de la Fuente.

Španieli už majú istú účasť na budúcoročnom šampionáte v Nemecku po tom, čo v októbri zdolali Nórsko 1:0 a s 15 bodmi vedú tabuľku A-skupiny. Druhé Škótsko nazbieralo rovnaký počet, tretie Nórsko o päť menej, no odohrá už len jeden duel.