Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Španieli strelili päť gólov, Lukaku zostrelil Luxembursko a Chorváti zdolali Portugalcov

Aktualizované
Pedri má na konte premiérové góly v národnom tíme Španielska.
Pedri má na konte premiérové góly v národnom tíme Španielska.Profimedia
Na ôsmy pokus zdolalo Chorvátsko vo vzájomných stretoch Portugalsko. V poradí 25. zásahom v reprezentačnom drese k tomu prispel Luka Modrič (38), ktorého, pravdepodobne, čaká posledný veľký šampionát v kariére. Dva góly strelil Romelu Lukaku (31) pri víťazstve 3:0 s Luxemburskom. Dvojgólový bol aj Španiel Pedri (21). V jubilejnom 20. dueli v národných farbách sa dočkal premiérových zásahov proti Severnému Írsku (5:1).

Portugalsko - Chorvátsko 1:2

Chorváti ukončili svoju prípravu na nadchádzajúce EURO v Nemecku tým najlepším spôsobom. V Lisabone zdolali víťaza európskeho šampionátu z roku 2016. Svojim súperom v skupine B - Španielsku či Taliansku, tak poslali jasný odkaz, že s Vatreni treba stále počítať.

Portugalsko Roberta Martíneza, ktoré patrí k favoritom turnaja, utrpelo ešte len druhú prehru v ostatných trinástich vystúpeniach pod vedením Španiela. Z lavičky sledoval prehru aj Cristiano Ronaldo, ktorý sa k mužstvu pripojil neskôr. Skóre otvoril iný veterán - Luka Modrič, keď v 25. minúte zužitkoval pokutový kop. Vybojoval ho Kovačič po faule Vitinhu.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Krátko po zmene strán Portugalčania vyrovnali, presadil sa striedajúci Diogo Jota, no hostia rozhodli o cennom triumfe v 56. minúte. Presne mieril hlavou Budimir po tom, čo predtým trafil brvno Pašalič. Martínezovci v utorok v Aveire nastúpia proti Írom v záverečnom vystúpením pred štartom Eura. V skupine F následne vyzvú Česko, Gruzínsko a Turecko.

Belgicko - Luxembursko 3:0

Belgičania sa predstavili takmer v plnej sile. Darilo sa hlavne Lukakuovi, ktorý najskôr premenil penaltu v závere prvého dejstva a po zmene strán zužitkoval prihrávku Dokua. Na konte má už 85. reprezentačných gólov a vylepšil tak absolútny rekord. Tretiu poistku pridal Trossard. 

Kým ofenzíva pálila ostrými, v defenzíve majú červení diabli vrásky na čele. Už po osemnástich minútach zišiel z trávnika so zraneným stehenným svalom Thomas Meunier. V jeho prípade visí otáznik, či bude môcť do Nemecka nakoniec cestovať. 

Súboj mal jasné parametre.
Súboj mal jasné parametre.Flashscore

Belgicko v stredu v prvom prípravnom zápase zdolalo Čiernu Horu 2:0. Hráčov čaká niekoľko dní voľna, aby sa presunuli do Nemecka, kde 17. júna otvoria svoju skupinu na európskom šampionáte proti Slovensku.

Španielsko - Severné Írsko 5:1

Malorka jasala radosťou. Hráči trénera de la Fuenteho si pred štartom Eura schuti zastrieľali proti Severným Írom. Už v druhej minúte síce skóroval hosťujúci Ballard, ale od 12. do 35. minúty Španieli odpovedali štyrmi gólmi. Dva z nich strelil Pedri, pre ktorého to boli prvé zásahy v seniorskej reprezentácii. 

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Trojnásobní majstri Európy potvrdili svoju kvalitu a najmä víťazstvo v 60. minúte, keď skóroval Oyarzabal, ktorý bol na trávniku osem minút. Španielsko, ktoré v stredu zvíťazilo nad Andorou 5:0, začne svoju kampaň na Eure budúcu sobotu proti Chorvátsku a následne sa v skupine B stretne s Talianskom i Albánskom.

Ďalšie výsledky: 

Slovinsko - Bulharsko 1:1

Maďarsko - Izrael 3:0

Švédsko - Srbsko 0:3

Švajčiarsko - Rakúsko 1:1

Dánsko - Nórsko 3:1