Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Španieli sú najlepší tím Eura, my máme svetové talenty, hlási pred finále Watkins

Watkins počas tlačovej konferencie.
Watkins počas tlačovej konferencie.Profimedia
Nedávny hrdina anglickej futbalovej reprezentácie Ollie Watkins (28) sa vyjadril, že nikdy nestratil vieru v to, že by mohol byť rozhodujúcim článkom v snahe národného tímu získať večnú slávu na Eure 2024. Albion sa teraz pripravuje na nedeľňajšie finále proti Španielsku, ktoré útočník označil za najlepšie mužstvo šampionátu.

Watkins odohral počas piatich zápasov v Nemecku dokopy len 20 minút. V semifinále dostal od trénera Anglicka šancu v 81. minúte a desať minút po príchode z lavičky svojím zásahom rozhodol o výhre nad Holandskom. Jediný predchádzajúci gól útočníka Aston Villy v súťažnom zápase na reprezentačnej úrovni padol pred tromi rokmi v kvalifikácii na MS proti San Marínu.

"Úprimne povedané, bol to neuveriteľný pocit. Keď som išiel na ihrisko, vedel som, že skórujem, šiel som tomu naproti. Veľmi tvrdo som pracoval, aby som sa k tomu dostal, takže to bol úžasný pocit, ale nie som z toho šokovaný," povedal novinárom o svojom zásahu do siete Oranjes.

Watkins musel na svoju príležitosť trpezlivo čakať napriek tomu, že Anglicko sa veľmi ťažko presadzovalo v útoku. Zverenci Garetha Southgatea vyhrali za 90 minút iba dva zo svojich šiestich zápasov na ME a v každom z posledných troch potrebovali neskoré góly a návraty, aby prešli cez Slovensko, Švajčiarsko a Holandsko.

Hráč z Villa Parku však dúfa, že Albion sa dostane do formy, aby mohol čeliť Španielsku, ktoré bolo v doterajšom priebehu šampionátu o triedu lepšie: "Je zrejmé, že v skupinovej fáze sme nehrali náš najlepší futbal. Nemusíte byť génius, aby ste na to prišli. Každý to vedel, dokonca aj v našom základnom kempe."

"Hlavná vec je, že sme neprehrávali zápasy, takže sme boli neporazení. Ako turnaj pokračoval, hrali sme lepší futbal, kontrolovali duely. Aj keď sme prehrávali o gól, nezrútili sme sa. Vrátili sme sa a ukázali sme súdržnosť a prístup, že všetci sme tu ako tím, ktorý tvrdo pracuje a ťahá za jeden povraz," dodal.

Pomerne pokojný postup Španielska do prvého veľkého finále od čias, keď zlatá generácia vyhrala v rokoch 2008 až 2012 tri veľké turnaje za sebou, je o to pôsobivejší, že muselo prejsť cez ťažšiu stranu žrebu. Káder Luisa de la Fuenteho na ceste do Berlína zdolal Chorvátsko, Taliansko, Nemecko a Francúzsko.

Pozornosť Watkinsa upútali mladí krídelníci Lamine Yamal a Nico Williams, Angličan ich označil za hlavnú hrozbu plánov Three Lions stať sa prvýkrát majstrami Európy. "Mám pocit, že Španieli sú zatiaľ najlepším tímom turnaja. Ich krídelníci sú veľmi dynamickí, mladí, plní sebavedomia a priamočiari, ale aj náš tím vie dať góly z každej strany, máme talenty svetovej triedy," skonštatoval rodák z Torquay.

"Bude to veľmi vzrušujúci zápas. Už sa neviem dočkať, keď ho budem sledovať a budem jeho súčasťou. Dúfam, že sa nám podarí zvíťaziť," uzavrel.

Španielsko - Anglicko (nedeľa, 21:00)

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!