Španielsko vyhralo skupinu s plným počtom bodov a bez inkasovaného gólu, Albánsko končí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Španielsko vyhralo skupinu s plným počtom bodov a bez inkasovaného gólu, Albánsko končí

Aktualizované
Španielsko potvrdilo pozíciu favorita.
Španielsko potvrdilo pozíciu favorita.AFP
Španielska reprezentácia využila možnosť druhýkrát v histórii prejsť základnou skupinou Eura bez straty bodu, keď vo svojom treťom zápase na turnaji porazila Albánsko. La Furia Roja mala už pred týmto duelom istý postup do osemfinále, a tak do hry nastúpila v premiešanej základnej zostave.

Albánsko - Španielsko 0:1

Španielsky tréner de la Fuente poriadne prekopal zostavu a dal oddych najväčším oporám, pretože z jedenástich hráčov iba Laporte nastúpil v predošlých stretnutiach v základe. Albánsko sa v zápase o všetko spolieha na osvedčené mená. Prekvapenie je len na pravej strane defenzívy, odkiaľ vypadol Hysaj.

Zostrih zápasu Albánsko - Španielsko.
TV Markíza

Nádeje balkánskej krajiny dostali vážnu trhlinu už na úvod, pretože Španielsko bolo aktívnejšie a keď Olmo poslal presnú prihrávku za obranu, tak Ferrán Torres presnou obalovačkou nasmeroval loptu od žrde do siete - 0:1. Favorit kontroloval hru, ale zaujímavejších momentov bolo pomenej.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Zmeniť to chcel Olmo, ktorý sa ocitol voľný na malom vápne. Albánska defenzíva mu pokus dokázala v poslednej chvíli zablokovať. Na druhej strane Raya výkopom trafil Laporteho, od neho išla lopta naspäť ku gólmanovi. Torres chcel pridať svoj druhý gól po tom, ako sa ocitol voľný na rohu päťky. Hlavou mieril nad.

Aktivita španielskeho tímu nebola pretaveného do druhého presného zásahu, preto mohol prísť trest. Asllani v 45. minúte napriahol z diaľky a mieril dobre k žrdi. Raya musel proti prvej albánskej strele predviesť dôležitý zákrok. Hneď po zmene strán sa takmer zapísal medzi strelcov Joselu, akrobaticky cez obrancu zakončil tesne vedľa.

Rovnaký obraz hry ako v prvom polčase pokračoval aj po zmene strán. Debut na Eure po hodine hry zažil aj Fermín a zblízka tak sledoval Broju ako chcel prehodiť Rayu, ktorý mal plné ruky práce. La Furia Roja síce kontrolovala hru, outsider sa málo dostával dopredu, no keď sa už dostal, tak vždy pohrozil.

Konečná tabuľka skupiny B.
Konečná tabuľka skupiny B.Flashscore

Asllani pálil spred pokutového územia krížne tesne vedľa vzdialenejšej žrdi. Španielsko udržalo vedenie a vyhralo skupinu B so ziskom plného počtu deviatich bodov. Navyše v troch stretnutiach ani raz neinkasovalo. Albánsko napriek sympatickým výkonom končí posledné s jedným bodom.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!